Zdravlje

Otvara se apoteka u Gornjoj Toponici

U selu Gornja Toponica danas  će biti otvorena apoteka koja će raditi kao jedinica za izdavanje gotovih lekova u sklopu Apoteka Niš. Ovo je druga apoteka u ovoj godini koju niška farmeceutska ustanova otvara u selima, prethodna je otvorena u opštini Gadžin Han, u Velikom Krčimiru.

Otvaranje nove oraganizacione jedinice Apoteka Niš u Gronjoj Toponici ima za cilj unapređenje zdravstvene zaštite stanovnika okolnih sela sa teritorije opština Niš i Aleksinac, koji će moći na brži i jednostavniji način da dođu do terapije i lekova.

Apoteka u Gornjoj Toponici biće dobro snabdevena, u njoj će raditi jedan farmaceut, a radno vreme sa pacijentima biće od ponedeljka do petka u vremenu od 7 i 30 do 14 sati.

“Apoteka se otvara jer nam je na prvom mestu briga o pacijentima. Ove ispostave inače nisu finansijski isplative. Plan je bio da u ovoj kalendarskoj godini otvorimo dve organizacione jedinice, što ćemo danas i ostvariti. Prva je otvorena u selu Veliki Krčimir”, kazao je Niškim Vestima direktor Apoteka Niš Dimitrije Janković.Dimitrije Jankovic

Janković je dodao i da je Gornja Toponica već imala apoteku, ali je zbog neispunjavanja uslova, pre svega u kvadraturi, zatvorena pre dve godine.

“Sada su se stekli uslovi da je ponovo otvorimo, a za to su, osim naše ustanove, zaslužni i Dom zdravlja i meštani sela Gornja Toponica”, kazao je  Janković.

Inače, organizaciona jedinica u Gornjoj Toponici biće četrdesetpeta apoteka koja radi u sklopu farmeceutske ustanove Apoteka Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com