Kultura

Zavodljiva Mirandolina i njeni muškarci (FOTO)

Opuštajuća, lagana komedija „Krčmarica Mirandolina“ koja je je sinoć odigrana pred punom salom Doma Vojske, dopala se Nišlijama jer je komad često bio prekidan aplauzima i gromaglasnim smehom. U predstavi beogradskog pozorišta „Boško Buha“ u naslovnim ulogama bili su Katarina Žutić i Andrija Milošević, a oni su i dobili najviše aplauza.

„Krčmarica Mirandolina“, nastala je na tekst Karla Goldonija u režiji Juga Radovijevića, a produkciju komada potpisalo je pozorište “Boško Buha”. Za igranje u Nišu dopremljena je kompletna scenografija.

Komad je priča o neodoljivoj vlasnici krčme Mirandolini u koju su zaljubljeni svi njeni gosti, a igra je Katarina Žutić. Zaplet nastaje kada u krčmu dođe zakleti neženja i mrzitelj žena – Vitez od Ripafrate koga igra Andrija Milošević. Krčmarica tada reši da osvoji njegovo srce, koristeći sve raspoložive ženske atribute. U tom naumu na kraju i uspeva, ali se ipak odlučuje da svoje srce pokloni, sasvim neočekivano, drugom mladiću.

U predstavi glume i Ivan Jevtović, Nenad Nenadović, Ana Zdravković, Marijana Mićić, Igor Damnjanović i Milan Vasić.

[foldergallery folder=”images/galleries/Mirandolina”]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com