Kultura

VEČERAS: Zijah Sokolović i “Demokratija”

Predstava “Demokratija”, koju je napisao i režirao Zijah Sokolović, a organizuje Srbija u pokretu biće odigrana večeras u 20 sati u Pozorištu lutaka. Ulaznica je jedna dečja slikovnica ili knjiga, a broj mesta ograničen pa su potrebne rezervacije. Predstva je humanitarnog karaktera, a prikupljene knjige namenje su Osnovnoj školi “Stevan Sinđelić” u Kamenici.

„Demokratija“ Zijaha Sokolovića bavi se idejom demokratije kroz istoriju, provlačeći je kroz staru Grčku, stari Rim i mitsku priču o Prometeju i bogovima sa Olimpa, vešto pokazujući da je demokratija sistem koji je pre svega na strani ljudi – osim kada to nije slučaj.

Zijah i njegov glumački partner Dražen Šivak sa lakoćom pričaju priču o demokratiji, prenoseći na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, terajući prisutne da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo.

Predstava „Demokratija“ nastala je u okviru kampanje „Biram koga biram“, koji sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Srbija u pokretu i Media i reform centar Niš, sa ciljem da građanima Srbije pokažu sve manjkavosti postojećeg izbornog sistema kako bi ih angažovali da se aktivno uključe u kampanju za njegovu promenu.

Nakon predstave biće održana i diskusija na temu postojećeg izbornog sistema. 

Igranje predstave je humanitarnog karaktera, a prikuplja se dečja literatura za Osnovnu školu “Stevan Sinđeli桔 iz Kamenice. Ulaz je moguć uz jednu slikovnicu ili knjigu, a rezervacija mesta putem ovog linka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com