Zdravlje

Slava i budući uspon Doma zdravlja

Niški Dom zdravlja proslavio je krsnu slavu Svetog apostola Luku. Tom prilikom direktor ustanove, Milorad Jerkan podsetio je na pohvale u radu ali i konstruktivne kritike Ministra zdravlja i dodao da će sa najavljenih 113 miliona dinara koje je Vlada Srbije namenila Domu zdravlja, “bela dama” dobiti potpuno novi izgled.
Dom zdravlja u Nišu tradicionalno je obeležio slavu Sveti Luka u prisustvu mnogobrojnih zvanica. Osvećen je i isečen slavski kolač, a domaćin i direktor ustanove kaže da je ponosan na dosadašnji rad svojih saradnika.

Negirao je da ih je prilikom nedavne posete ministar zdravlja  Zlatibor Lončar samo kritikovao, iako je kako kaže tako predstavljeno javnosti.

Ministar je pohvalio poštovanje kliničkih puteva, poštovanje izisa koji najbolje funkcioniše u niškom Domu zdravlja, otvaranje preventivnih centara za demenciju, depresiju i kardiovaskularne bolesti. Primedbe su bili vecei koji su bili zaključani i nisu zadovoljavali standarde, ali ne i higijena” objašnjava Milorad Jerkan.jerkan

Prema njegovim rečima Dom zdravlja je 2015. godine proglašen za najbolju zdravstvenu ustanovu u Srbiji, a da u njega nije ulagano čak 35 godina. Pomoć Vlade Srbije od 113 miliona dinara je idealna prilika da se on rekonstruiše i dobije izgled kakav zaslužuje, ističe prvi čovek Doma zdravlja.

“Mislim da ćemo prvo raditi na kanalizacionim instalacijama i ventilaciji. Plan je da na krovu postavimo solarne panele jer ćemo tako uštedeti potrošnju električne energije i promenićemo skoro 600 prozora” najavio je.

Jerkan dodaje da će renovirati preostalih 85 toaleta i time opravdati visok rejting u srpskom zdravstvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com