Sport

Košarkašima ne ide, odbojkaši upisali pobedu

Najteži zadatak ovog vikenda imao je Radnički koji je prvi put od 2000. godine uspeo da savlada Vojvodinu. I dok su Mašinac i Naisa nastavili sa pobedničkim nizom, košarkašice i košarkaši su opet ostali „kratkih rukava“.

Košarkašima Konastantina i dalje nikako da krene, pa ni posle četiri kola nisu upisali pobedu. Manje ubedljiv od poslednja dva, kada su primili „stotku“, bio je ovonedeljni poraz od Tamiša u Pančevu 97:81. Tokom celog meča uočljiv je bio manjak konstantnosti u igri gde je gostima pripala prva i poslednja četvrtina. Ipak, druge dve su sa mnogo značajnijom razlikom dobili domaćini, posebno drugu deonicu (33:14). U narednom kolu, Nišlije će dočekati Dunav koji ima skor od dve pobede i isto toliko poraza.

Više sreće nisu imale ni njihove „koleginice“ koje su, posle odličnih uvodnih utakmica, vezale i treći poraz u nizu. One su izgubile od ekipe Šabac rezultatom 77:61. Na pauzu nakon prvog dela utakmice Nišlijke su otišle sa +7, ali se onda desio značajan pad, pa su u poslednjoj četvrtini domaće igračice postigle svega sedam poena. Nakon pet odigranih kola tim Student nalazi se na devetom mestu. Sledećeg vikenda očekuje ih još jedan težak zadatak: gostovanje Spartaku iz Subotice koji u dosadašnjem toku prvenstva ima samo jednu izgubljenu utakmicu.

Pobedom od 26:21 nad Slogom iz Petrovca na Mlavi, rukometašice Naise nakon pauze vratile su se na parket. Uz dobru odbranu, one su krajem prvog poluvremena stekle pet golova prednosti koje su do kraja očuvale. Nišlijke sa učinkom 4 – 2 u dosadašnjem toku Superlige zauzimaju četvrtu poziciju, ali uz utakmicu zaostatka. Naredne nedelje one putuju za Beograd, gde će se sastati sa klubom Junior koji ima skor od pet poraza i dve pobede.

Odbojkaški klub Niš IGM Mladost zabeležio je prvu pobedu nakon tri kola Superlige. Oni su na domaćem terenu slavili protiv Jedinstva iz Stare Pazove 3:1 (25:20, 25:23, 17:25, 25:22). Ova utakmica je bila dovoljna da uhvate „priključak“ za gornji deo tabele, pa se nalaze na petoj poziciji. Niški odbojkaši će i sledeće nedelje biti domaćini, a igraće protiv Spartaka iz Ljiga, timom koji ima identičan učinak.

Fudbalerke Mašinca definitivno su izašle iz rezultatske krize vezavši treću pobedu zaredom. Ovog puta slavile su u Novom Sadu nad ekipom Vojvodine sa 1:3. Nišlijke su meč rešile već u u toku prvog poluvremena kada su postigle sva tri gola. Sa 17 bodova, one se nalaze na četvrtom mestu, ispred Vojvodine koja ima devet manje, a iza zemunske ekipa Sloga Radnički sa pet više. Sledeće subote tim Krstić Perice dočekaće kruševački Napredak koji je svega jednom slavio u dosadašnjem toku sezone, ali je jedan od dva remija „izvukao“ upravo protiv svojih narednih domaćina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com