Društvo

Rušiti barijere u nama i oko nas

U holu niškog Univerziteta održana je akcija “Uklonimo barijere“, koju deveti put za redom organizuje Udruženje osoba sa invaliditetom Dragana Rodić. U muzičkom programu su, uz Maju Odžaklijevsku, Seada Lipovaču i „Vizantiju“, učestvovali i Dean Klea i Nenad Stefanović Japanac. Proglašeni su i počasni članovi Udruženja i uručene zahvalnice za humanitarni rad.

Dragana Rodić Aranđelović, osnivač i predsednik istoimenog udruženja poznata je kao veliki borac za prava osoba sa invaliditetom. I sama već dugi niz godina vezana za invalidska kolica, pokazala je mnogo puta do sada da može sve što i osobe koje nemaju invaliditet. Čak i više. Skakala je iz aviona, ostvarila se kao supruga i majka, radi na Univerzitetu, vozi auto.

U holu Banovine, na devetoj akciji „Uklonimo barijere“, Dragana je okupila udruženja OSI, nevladine organizacije, medije i obične građane.

Od kada udruženje postoji, mnogo toga se u gradu promenilo, mnoge barijere su uklonjene, ali mnogih još uvek ima. Zato smo svi ovde – da povežemo osobe sa invaliditetom, građane, umetnike, aktiviste, civilni sektor. Da se družimo, razmenjujemo pozitivne misli i ideje, bez obzira na očigledne različitosti. Da uklanjamo barijere“, kazala je Dragana Rodić Aranđelović.

Udruženje je proglasilo počasne članove, među kojima je bilo političara, umetnika, predstavnika sedme sile i građana koji su svojim humanitarnim radom zaslužili da budu posebno pohvaljeni.ara

Prvi proglašeni počasni član bio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji je istakao da „neće nedostajati ni novca ni dobre volje“ da se osobama sa invaliditetom omogući kvalitetniji i bolji život u Nišu.

Svi smo mi Božja deca, a barijera najviše ima u glavama ljudi. Kroz priču i druženje, barijere se uklanjaju. Ovde sam i da pokažem da su svi ljudi jednaki i bitni“, kazao je Bulatović.MAJA I MILOS

Muzički deo programa otvorila je poznata pevačica Maja Odžaklijevska pesmom „Podseti me šta to beše ljubav“, uz pratnju grupe „Vizantija“ i vokal Miloša Aranđelovića, Draganinog životnog saputnika. Gost, koji je takođe proglašen počasnim članom, bio je i lider „Divljih jagoda“, Sead Zele Lipovača, koji je u Niš došao iz Zagreba. On je zajedno za „Vizantijom“ odsvirao i otpevao nekoliko svojih hitova, poput „Jedina moja“ i „Kap po kap“. Nastupili su i Dean Klea (bivši „Osmi putnik“) i Nenad Stefanović Japanac, koji su takođe postali počasni članovi Udruženja osoba sa invaliditetom Dragana Rodić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com