Društvo

Grejanje u Nišu funkcioniše, havarije sanirane

U Gradskoj toplani u Nišu je redovno stanje i grejanje se svakodnevno isporučuje svim potrošačima, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović. Sve kotlarnice su puštene u pogon, a problemi koji postoje su manji u odnosu na prošlu godinu i ekipe intenzivno rade na terenu kako bi se otklonili nedostaci, dodao je Bulatović.

Iako nekoliko stambenih zgrada od početka grejne sezone gotovo da ne dobija toplotnu energiju, Bulatović napominje da se radi o pojedinačnim slučajevima, a kao razloge navodi nepotpisan ugovor sa Gradskom toplanom o održavanju sistema, kao i da postoji lista prioriteta.

„Svih 14 kotlarnica funkcioniše redovno, iako su temperature visoke i toplana je dobila nalog da reši probleme, koji su se nagomilavali godinama. Svi kapaciteti su stavljenu u službu rešavanja problema sa isporukom toplotne energije, a pomoć sa svojim mašinama pružaju komunalna preduzeća kao što su niški vodovod i podizvođači radovi kako bi se svim zahtevima izašlo u susret“, ističe Bulatović.

Bulatović ipak ističe da nije u potpunosti zadovoljan aktuelnim menadžmentom Gradske toplane, odnosno kako je rekao, nije zadovoljan kako se ovo javno preduzeće pripremalo za ovu grejnu sezonu, ali napominje da se sve čini kako bi situacija bila pod kontrolom i da nema potrebe za vanrednim merama.

“Ovih nekoliko dana saniramo probleme koji godinama nisu sagledani. Izveštaji direktora i tehničkih direktora u Gradskoj toplani govore da su problemi blaži nego prethodnih godina”, dodao je Bulatović.

14572323 566525740200344 2265833286269703348 n

S obzirom na to da u protekle dve nedelje nije bilo moguće uspostaviti direktnu vezu sa prvim čovekom ovog preduzeća, gradonačelnik ističe da je direktor niške toplane Zoran Stojanović dobio zadatak da se odazove pozivima medija.

Proverili smo i kako smo saznali od direktora Gradske toplane Niš, Zorana Stojanovića, sve havarije na toplovodima sanirane i da se trenutno radi u Prvomajskoj ulici br. 37, i da će stanari te zgrade tople radijatori imati od sutra.

„Trenutno sistem beleži curenja na toplovodnoj mreži za oko 0,2 promila, ali sistem grejanja nije ugrožen. Grejanje će prestati samo u slučaju kada spoljna temepratura dostigne 12 stepeni, jer je sistem automatizovan i ne može da radi na visokoj temepraturi“, dodao je za Niške Vesti, Zoran Stojanović.

Stojanović je istakao i da će do 5. novembra ove godine stara dugovanja niške toplane prema Yugorosgazu biti isplaćena i da nema problema oko isporuke gasa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com