Društvo

IZ PRVE RUKE: Kako političare biraju Amerikanci

Predavanje o istoriji izbora u Sjedinjenim Američkim državama održaće profesor Dejvid Goldfild, koji je dva puta bio nominovan za Pulicerovu nagradu iz oblasti istorije. U sredu, 26. oktobra u Media i reform centru sa početkom u 12 sati, Goldfild će razgovarati i sa niškim medijima, a jedna od tema je i izveštavanje u predizbornoj kampanji.

Dejvid Goldfild je profesor Univerziteta Severna Karolina u Šarlotu. Autor je i urednik šesnaest knjiga, od kojih su dve “Pamučna polja i neboderi” orig/Cotton Fields and Skyscrapers) iz 1982. godine, i “Crno, belo i južno orig./Black, White, and Southern iz 1991. godine) nominovane za Pulicerovu nagradu za oblast istorije.

Njegova najnovija knjiga biće objavljena sledeće godine, a govori o životu i transformaciji američke politike nakon Drugog svetskog rata. Goldfild je i istaknuti predavač Organizacije američkih istoričara i veštak u slučajevima glasačkih prava.

Posetu Nišu američkog profesora istorije Dejvida Goldfilda organizuje ambasada SAD u Srbiji, a na predavanju će moći da se čuje i kako biraju Amerikanci i kako se ponašaju mediji u predizbornoj kampanji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com