Politika

Vučić da se izvini Bulatoviću za nasilničko ponašanje

Niški Gradski odbor Narodne seljačke stranke najoštrije je osudio nedavno ponašanje premijera Srbije prema gradonačelniku Niša, smatrajući da niko nema pravo da se prvom čoveku Grada obraća neprimerenim tonom ili rečnikom, „pogotovo ako je gost u njegovoj kući“, navodi se u saopštenju ove stranke.

Prilikom nedavnog boravka u Nišu premijera i ministara u Vladi Republike Srbije, premijer Aleksandar Vučić uputio je oštre kritike prvom čoveku Niša Darku Bulatoviću, zbog deficita u gradskoj kasi od 50 miliona evra. Vučićevu oštru reakciju zabeležili su i mediji, a dogodila se javno, u parku između Oficirskog doma i Gradske kuće.

Iako potenciraju da na lokalnom nivou nisu u vlasti sa Srpskom naprednom strankom i da od gradonačelnika Niša nisu „ni na jedan način sagledani“ i imaju puno primedbi na njegov rad, smatraju da je njihovo „moralno pravo da čuvaju dostojanstvo svih“.

„Poštovani premijeru, građani Niša su su Vas ugostili na najsvečaniji način, ukazali Vam dobrodošlicu i veliko poštovanje, a na čelu dobrodošlice je bio naš gradonačelnik, gospodin Darko Bulatović. Vaše nasilničko ponašanje premo prvom čoveku Nišlija je nedopustivo i neprimereno i Narodna seljačka stranka GO Niš očekuje Vaše javno izvinjenje svim građanima Niša“, piše u saopštenju NSS.

 NSS ističe da im nije jasno zašto o tome ćute „oni koji čine gradsku vlast u Nišu“.

„Jesu li to oni saglasni sa ponašanjem premijera, ili im lične pozicije ne dozvoljavaju da podignu glas?“ , pitaju se, uz poziv svim strankama koje participiraju u vlasti da se oglase povodom nedavnog „incidenta“.saosptenje

U saopštenju NSS GO Niš koje objavljujemo u celini, piše i da je medijima poslato 18. septembra, što je verovatno nenamerna tehnička greška, a nema ni svojeručnog potpisa prvog čoveka Gradskog odbora, Zorana Petrovića. Iz centrale stranke ogradili su se o ovo saopštenje, kvalifikujući ga kao stav pojedinca, a ne stav NSS i saopštili da je Zoran Petrović bio opštinski poverenik, te da je istupio iz stranke.

Da podsetimo, predsednik Narodne seljačke stranke je narodni poslanik Marjan Rističević, a niški odbor stranke formiran je u septembru prošle godine, kada je za predsednika izabran Zoran Petrović.

  Od 2012. godine NSS je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, a u parlament je ušla nakon izbora iste godine, uz slogan „Da se selo pita“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com