Društvo

Niški poslenici sveukupni pobednici gastro festivala u Skoplju

Na upravo završenom prvom Međunarodnom gastro festivalu u Skoplju, tim Udruženja ugostiteljsko-turističkih poslenika Niša, sveukupni je pobednik. Oni su bili najbolji u pravljenju, torti i kolača i jela od pilećeg i ribljeg mesa.

Od 16. do 20. oktobra u Skoplju je održan prvi gastro festival međunarodnog karaktera. Svoje vetine iz kulinartsva pokazalo je 400 učesnika iz 19 zemalja. Niš je predstavljala ekipa od 40 članova iz Udruženja turističkih poslenika. Oni su se kući vratili kao sve ukupni pobednici, rekao je za naš portal predsednik Udruženja i vođa tima Zoran Mirašević.

“Konkurencija je bila izuzetno jaka. Morali smo da budemo originalni u svemu što smo napravili. Festival je odlično organizovan, a mi smo zasluženo dobro prošli“, kaže Mirašević.

U kategoriji svečanih i dečijih torti, niška ekipa osvojila je devet zlatnih i dve srebrne medalje. Drugo mesto, takođe je pripalo Nišlijama iz firme Dela Bosa. Žiri je ocenjivao kreativnost i estetiku izgleda poslastice.

skopje 01

Tim iz Niša bio je dobar i u spremanju jela moderne kuhinje. Spremala su se jela od ribljeg i pilećeg mesa. Osvojene su po četiri zlatne i srebrne medalje i tri bronzana odličja. Pobednik ove discipline je Nišlija, Dragan Stojimenović kome je uručen pehar za sakupljenih najviše bodova.

„Pehar smo dobili i u kategoriji BLACK BOX gde kuvari spremaju jela od dobijenih namirnica“, dodao je on.

skopje 02

Naredno takmičenje na kojem bi niški ugostitelji trebalo da se pojave je od 8. do 11. novembra u Ukrajini. Odlazak na Svetsko takmičenje u spremanju jela je pod znakom pitanja, jer Udruženje nema 80 hiljada dinara za avionske karte. Našu zemlju bi tamo predstavljalo 10 takmičara.

Udruženje ugostiteljko-turističkih poslenika je četiri godine prvak Srbije na najvećim sprskim takmičenjima u pravljenju torti, kolača, jela nacionalne kihinje, riblje čorbe, roštilja, turstičkih disciplina…

skopje 03

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com