Hronika

Uhapšen lažni savetnik premijera

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, uhapsili su Z.C. (1954) iz Kragujevca osumnjičenog da je od novembra 2015. do oktobra 2016. godine, lažno se predstavljajući kao savetnik u kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije, od dvoje oštećenih Nišlija uzeo veće količne novca kako bi im, navodno, za uzvrat učinio neke usluge.

Postoji sumnja da je Z.C. predstavljajući se kao Miroslav Milenković, savetnik u kabinetu premijera, od oštećene iz Niša tražio i uzeo 30.000 evra kako bi, posredovao u sprečavanju navodno politički motivisanog hapšenja.

Z.C. se sumnjiči i da je od drugog oštećenog, lažno se predstavljajići i obećavajući zaposlenje u Narodnoj banci Srbije, tražio i uzeo oko 350.000 dinara.

Prilikom susreta sa njima koristio je automobil „citroen C5“, crne boje, sa zatamnjenim staklima, na kome je povremeno postavljao krovno plavo rotaciono svetlo i treptače koje koriste službena vozila.

Kada nije bio u njihovoj blizini, Z.C. im je govorio da se nalazi tamo gde se u tom trenutku nalazio i predsednik Vlade Republike Srbije.

Uhapšen je u Kragujevcu, a sumnja se da je krivično delo počinio u Nišu.

Njemu je  određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu u Nišu, saopštili su iz PU Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com