Društvo

IT Klaster Akademija – besplatne obuke i zapošljavanja u IT sektoru u Nišu

Niški klaster naprednih tehnologija otvorio je projekat “IT – šansa za sve” u okviru koga će se realizovati IT klaster akademija. 24 polaznika Akademije, u periodu od oktobra do marta 2017. godine, osposobiće za uspešan rad na poslovima za kojima trenutno postoji najveća tražnja u regionu, Front-end Developer i Back-end Developer.

Više od polovine projektovanih novih radnih mesta u oblastima nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike su računarske profesije. Potreba za IT kadrovima je velika, ali je broj onih koji su kvalifikovani nedovoljan. Mladi koji poseduju tražena znanja i veštine konkurentni su na tržištu rada i vrlo lako i brzo dolaze do posla.

Polaznici Akademije informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) će kroz obuku, specijalizovane kurseve i praktičan rad, sticati znanja i veštine koje će im omogućiti da lakše dođu do posla. Kao deo petomesečne obuke polaznici će imati, pored teorijskog i praktičnog rada i obuku u firmama – članicama Niškog klastera naprednih tehnologija (NiCAT), po čijim potrebama je i napravljen program Akademije.

Kroz strogi proces selekcije smo došli do kandidata koji imaju potrebno predznanje ali i potencijal i veliku motivaciju da se usavršavaju. Raditi sjajne i kreativne stvari, biti deo sveta i istovremeno živeti u našem regionu i svojim uspehom davati impuls daljem razvoju regiona – to je ono što omogućava rad u naprednim tehnologijama“, kazao je Goran Mladenović, menadžer NiCAT klastera.

IT klaster akademiju realizuje Niški klaster naprednih tehnologija uz podršku Grada Niša – Kancelarije za mlade, a finansijski je podržan od strane Razvojne Agencije Srbije (RAS) i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) i programa ACCESS, koji podržava razvoj privatnog sektora u Srbiji

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com