Društvo

Slavica Đukić Dejanović: U planu fond za zapošljavanje trudnica?

Preporuke ministarke Slavice Đukić Dejanović koje se odnose na pronalitetnu politiku biće sagledne u narednom budžetu, potvrdio je prvi čovek Niša Darko Bulatović. Dogovoren je plan sa ministarkom kako će se dalje raditi u tom pogledu, potvrđeno na zajedničkom sastanku.

 

Budžetska sredstva trebalo bi da budu stimulativna za čitav niz pronalitetnih mera, smatra ministarka Slavica Đukić Dejanović. Izmena postojećih i stimulacija rađanja, Niš mora uraditi tako da se različite servisne aktivnosti koje predstavljaju pomoć porodicama mladih roditelja podignu na viši nivo. Postojeći koraci koje je grad napravio nisu loši, ali treba raditi više i bolje, smatra ona.

“Jug Srbije je najkritičnije mesto jer postoji veliki problem migracija, iseljavanja iz opština gde ekonomska situacija nije dobra za mlade, tu spada i Niš, ali i utiče na postojeće parametre. Ovde postoji i stručni potencijal koji može pomoći manjim sredinama iz kojih su migracije intenzivne i zajedno pronaći načine da mlade zadržimo tu gde jesu“, naglašava Dejanović.

bulatovic 01

Niš je u prethodna tri meseca prepoznao važnost rađanja i održivost porodice jer bez toga nema ekonomije, budućnosti. Finansijska pomoć porodiljama koja je kasnila osam meseci je isplaćena. Po mišljenju Darko Bulatović gradonačelnik Niša, to je najbolji pokazatelj da se aktuelna vlast ponela ljudski i spremna je podrži pronalitetnu politiku.

“38 hiljada građana je u Srbiji svake godine manje i zbog toga su mere države i lokalne samouprave bitne. Kroz najavljenu pronalitetnu politiku, uradiće se sve što je u mogućnosti Niša, a rezultati neće izostati”, najavio je Bulatović.

bulatovic 03

Na nivou cele zemlje biće ujednačen status novorođene bebe, glas majke, a platni razredi su samo korak ka tome, najavila je ministarka. 68 miliona dinara koliko grad Niš izdvaja za pronalitetnu politiku nije dovoljno i nije najbolja mera. Možda bi trebalo preispitati postojeće odluke ili osnovati fond za zapošljavanje trudnica. Rezultati su najbolji pokazatelj kako se i da li se budžetski novac troši opravdano, zaključuje Dejanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com