Kultura

Sve generacije na Rok memorijalu “Najvažnije je biti zdrav”

Rok memorijal “Najvažnije je biti zdrav” koji se dvanaesti put organizuje u znak sećanja na niškog basistu Zorana Radosavljevića Čupu, okupio je sinoć u Blek Stejdžu i njegove prijatelje i mlađu generaciju koja o njemu zna kao o urbanoj legendi. Nastupilo je pet niških bendova, a u Blek Stejdžu odavno nije viđeno toliko ljudi.

Da se tradicija memorijalnih rok koncerata Čupi u čast nastavi, najzaslužnije je Udruženje građana “Balkanrock”. Po rečima Dejana Dinića, predsednika “Balkanrocka”, očekivalo se da “Blek Stejdž” bude pun, ali je odziv ipak preko očekivanja.

Publika koja je došla na Rok memorijal bila je različite starosne dobi, od tinejdžera do ljudi u srednjim godinama. Ovo “šarenilo” je bilo zanimljivo videti, jer ih je spojila muzika i uspomena na gradsku legendu. Sinoć su nastupili bendovi “Neutro”, “Streetcore Unity”, “Kramer” “Opposite way” i “The wild side”.

Koncert je počeo minutom ćutanja za Čupu, a prva je nastupila niška grupa “Neutro”, kojima je to bio prvi javni nastup. Svih pet niških grupa imalo je koncerte u trajanju od po 40 minuta, a muzike je bilo za svačiji ukus. Od hardkora koji svira “Strerecore Unity”, do klasičnog roka koji su svirali “veterani”, bend “Kramer”, koji čine Čupini prijatelji.STREET

Da podsetimo, rok memorijal “Najvažnije je biti zdrav”, pokrenuli su Čupini prijatelji godinu dana posle njegove smrti, 2005. godine i prvi koncert održan je na Letnjoj pozornici. Kasnije je organizaciju preuzeo NKC, a memorijal se održavao u sklopu tradicionalne “Nisomije”.

Ove godine organizatori su bili UG “Balkanrock”, kafe “Blek Stjedž” i Čupini prijatelji. Da se ne zaboravi.pic

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com