Društvo

Sa Zoranom Mihajlović počela poseta Vlade Srbije Nišu

Posetom ministarke Mihajlović aerodromu počeo je višednevni boravaka Vlade Srbije Nišu, koji će trajati do 19. oktobra. Najavljena su nova ulaganja u niški aerodrom i izmeštanje pruge iz centra Niša.

Vlada Srbije je do sada uložila 4,5 miliona evra u opremanje niškog aerodroma “Konstantin Veliki” i do 2019. uložiće još 6,5 miliona evra, izjavila je u Nišu potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je rekla je da je “Konstantin Veliki” prošle godine imao 30.000 putnika, da će već do kraja narednog meseca dostići 100.000 putnika i da će već u 2017. imati 200.000. “Niški aerodrom će do kraja godine imati ukupno devet linija”, rekla je Mihajlović ističući da vlada želi da aerodrom “Konstantin Veliki” učini što komercijalnijim.

„Niš je centar jugoistoka Srbija i važna ruta Zapadnog Balkana. Važno je da se Niš razvija u svakom obliku“.

Vlada podržava SMATS izgradnju i razvoj niškog aerodroma kako bi bila opslužena najmanje dva aviona u isto vreme. Predviđena je izgradnja savremenog centra sa tornjem i bolja oprema za bolju bezdenost aerodroma.

Gradonačelnik Niša n je naveo da će uskoro biti objavljeni kratkoročni i dugoročni planovi za razvoj aerodorma za putnički saobraćaj i kapaciteti.

„Ulaganje u projekte bezbednosti aerdoroma zadovoljiće najbitnije segmente u avio saobraćaju, a sredstva će biti obezbeđena za opremu po najvišim standardima“, rekao je Bulatović.

Zorana Mihajlović Paliluska rampa

Ministarska Mihajlović sa gradonačelnikom Niša obišla je i pružni prelaz na Paliluskoj rampi gde je i najavila izmeštanje izmeštanje pruge iz centralnog jezgra grada i dodala da će ti radovi, vredni 80 miliona evra početi 2018. godine.

„Detektovali sve rizične tačke kada je reč o rampama u celoj Srbiji. Počeli smo da ulažemo novac u njihovo otklanjanje, a gradimo i novi dispečarski centar koji će potpuno drugačije upravljati železničkom infrastrukturom i svim prelazima”, navela je Mihajlović.

Pruga izmesti zbog bezbednosti građana, s obzirom da deca tu svakodnevno prelaze prugu, ali i da je ta pruga deo železničkog Koridora 10 i da je to još jedan razlog za njeno izmeštanje.

„U narednih 10 dana stvoriće se uslovi za ekspropijaciju zemljišta na trasi od 22 km od Proseka prema severnoj zni Niša. Lokalna samouprava će učiniti sve što je potrebno u zadatim rokovima kako bi projekat Koridora 10, a ne zaobilaznice pruge, uspeo“, istakao je Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com