Društvo

GO Medijana: 100 dana rada nove vlasti

Na konferenciji povodom tromesečnog rada vlasti u najvećoj niškoj opštini, bilo je reči o postignutim rezultatima i budućim planovima. Prvi čovek opštine, Milan Krstić, kaže da su se maksimalno posvetili rešavanju problema građana. Poseban akcenat bačen je na aktivnosti i projekte u korist dece i omladine, a najavlili su i istrajnu borbu u rešavanju problema sa psima lutalicama.

U FOKUSU DECA I MLADI

Od 1. jula kada je krenula sa radom nova vlast u opštini Medijana urađeno je dosta toga – 12 sportskih terena na otvorenom, uređeni su parkovi od košenja trave do zamene mobilijara, a ozbiljno su se angažovali i na rešavanju problema najnerazvijenijeg područja u naselju Brzi Brod. Predsednik opštine Milan Krstić navodi da je njihov prioritet, između ostalog poboljšanje uslova života i usavršavanje mladih.

“Ono što je bitno je ulaganje u našu mladost. Obuka neplivača i kviz znanja u osnovnim školama nakon čega će najbolji dobiti nagradno zimovanje, samo su deo onoga što opština čini za najmlađe. Tu je i Fond sveta Petka koji obuhvata nagrade za najbolje studente, pomoć porodicama koje ne mogu da dobiju potomke kao i za treće rođeno dete. Planiramo da uz pomoć društveno odgovornih firmi povećamo fond u narednom poeriodu,” istakao je Krstić.MEDIJANA 2Dobra komunikacija i timski rad na relaciji pozicije i opozicije, kako navodi šef odborničke grupe pokreta Dosta je bilo (DJB) Dejan Sovrlić, dovela je do novih ideja.

“Trudimo se da budemo maksimalno konstruktivni. Imali smo zahteve oko transparentnosti u radu i da se ne odbijaju dobri predlozi samo zato što dolaze iz redova opozicije i to je ispoštovano. Prihvaćen je i naš predlog o projektu koji će se raditi sa učenicima osmih razreda na temu rešavanja i eskiviranja konflikata, jer je to jedan od većih problema mlađe generacije”, tvrdi Sovrlić .

Dobra komunikacija prenela se i na bilateralne susrete, pa su se čelnici opštine tokom poslednja tri meseca sreli sa ambasadorom Makedonije i gradonačelnikom Montane iz Bugarske. Ove posete donele su konkretne dogovore oko projekta razmene đaka na relaciji opštine i grada Ohrida, nastavka već započetih projekata sa Montanom, a govorilo se i o pozitivnim iskustvima i modelima pisanja novih projekata.

Postoji i ideja da Medijanino kulturno leto zaživi i na drugim lokacijama ove opštine i da se održe sve dosadašnje kulturne manifestacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com