Kultura

Koncerti harmonike i operskih arija

Večeras u sali Fakulteta umetnosti celovečernji koncert na harmonici održaće Dino Suljković iz Novog Pazara, a sutra, 12. oktobra, nastupiće gošće iz Banja Luke, sopran Albina Smajlović i pijanistkinja Dunja Marković. Oba koncerta počinju u 20 sati.

Mladi umetnik na harmonici, Dino Suljković iz Novog Pazara, završio je osnovne studije na niškom Fakuletu umetnosti, a trenutno je na drugoj godini master studija u nemačkom gradu Vircburgu, u klasi mentora Stefana Hussonga. Tokom školovanja osvojio je više nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, i učestvovao na masterklasovima eminentnih profesoraJurija Šiškina, Mike Vajrinena i Injaki Alberdija. Na celovečerenjem koncertu u sali Fakuleta umetnosti sviraće dela Baha, Skarlatija, Hajdna i Šuberta.Albina Smajlovic WEB

U sredu, 12. oktobra predstaviće se sopran Albina Smajlović i pijanistkinja Dunja Marković iz Banja Luke. Na programu su solo pesme stranih i domaćih kompozitora. Obe umetnice su, do sada,  mnogostruko nagrađivane i imale su mnoštvo nastupa u inostranstvu.

Oba koncerta počinju u 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti, Knjaževačka 2a, a ulaz je slobodan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com