Sport

13 medalja Karate klubu Bušido NB

Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu Karate klub Bušido NB iz Niša osvojio je brojne medalje i dobio evropsku prvakinju u svojim redovima.

Čak 13 medalja pobrali su takmičari niškog kluba na ovom nadmetanju na nivou Evrope, koje je bilo namenjeno uzrastu 9-18 godina i održano je u Kragujevcu.

Titulu prvakinje Evrope uzrasta 14-15 godina tom prilikom osvojila je Sanja Jovanović, članica Bušida. Ona je u svih 17 mečeva ostvarila pobede i proglašena je za najboljeg takmičara šampionata. Njen trener Milomir Blažević proglašen je za najuspešnijeg trenera.

Na šampionatu je učestvovalo 14 takmičara iz Niša i osvojili su ukupno 13 medalja, od toga zlato je pojedinačno osvojila Jovanović dok su ostali kao članovi kata i borba timova.

Nikola Blažević osvojio je 2. mesto u kategoriji 10-11 godina, Petra Vulić u kategoriji 10-11 osvojila je 1. mesto, Andrea Novaković 2. i 3. mesto kate i borbe, sa njom u timu bila je i  Anđela Petrović koja je osvojila 2. i 3. mesto. Filip Tomić i Aleksandar Stojanović 2. mesto u borbama, Sanja Jovanović i Sara Radojković 2. mesto u borbama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com