Društvo

Nišu preti zatvaranje ambulanti zbog manjka lekara

Republičkim budžetom za 2017. godinu predviđeno je smanjenje broja zaposlenih u zdravstvenom sistemu u Nišu, iako već sada postoji problem u njegovom funkcionisanju, izjavio je gradski većnik zadužen za zdravstvenu zaštitu Saša Živić.

“Najavljeno je smanjenje broja lekara u Domu zdravlja za 10 i broja stomatologa za pet”, rekao je Živić.

Živić je istakao da će u slučaju da broj zaposlenih u Domu zdravlja bude smanjen, gradska uprava u Nišu morati da zatvori pojedine ambulante na periferiji.

“Moraćemo da organizujemo da lekari odlaze u seoske ambulante dva do tri puta nedeljno na po par sati”, izjavio je Živić.

On je istakao da grad sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, Institutom za javno zdravlje u Nišu i Institutom “Batut” radi na tome kroz kadrovski plan budu realnije sagledane potrebe građana Niša za zdravstvenom zaštitom, jer će samo na takav način biti zadržan njihov trenutni nivo. Prema Živićevom mišljenju, problem nedovoljnog broja lekara dolazi otuda što što se kroz kadrovski plan Beograda i kroz prizmu Beograda pokušava da sagleda cela Srbija.

On je istakao da glavni grad ima dobar kadrovski plan, ali da on nije realan za Niš.

Ostatak teksta pročitajte na 021.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com