Društvo

U Nišu zbog nasilja u porodici oko 20 prijava mesečno

Policiji u Nišu mesečno se obrati oko 20 osoba zbog nasilja u porodici, a taj broj ima tendenciju rasta.

To je izjavila koordinatorka Tima za suzbijanje i prevenciju nasilja u porodici u niškoj Policijskoj upravi Nataša Zorić Živanović.

Ona je za agenciju Beta rekla da je blago povećanje broja osoba, koje se javljaju policiji zbog nasilja u porodici, rezultat uticaja na žrtve da se ohrabre i prijave nasilnike.

“Problem nasilja u porodici sada je aktuelniji nego ranije, verujemo zbog toga što žrtve porodičnog nasilja više veruju u sistem, ali i da će biti zaštićene saradnjom policije, Centra za socijalni rad i tužilaštva”, izjavila je Zorić Živanović.

Prema njenim rečima, policiji se najčešće javljaju žene koje su supružnici zlostavljali, ali i deca koju su roditelji zlostavljali, kao i ostareli roditelji koje su deca zlostavljala.

Zorić Živanović dodaje da ima i muškaraca koji su žrtve nasilja u porodici, međutim oni zbog ponosa i “tradicionalnog duha” retko prijavljuju problem.

“Uglavnom je to fizičko, ali i ima i psihičkog nasilja. Po pravilu pretnje i verbalni sukobi dosta dugo traju, pre nego što se osoba odluči da prijavi nasilnika”, rekla Zorić Živanović.

Ostatak teksta pročitajte na B92.net

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com