Društvo

Grad Niš prodao tri lokala u centru za 1,5 miliona evra

Grad Niš prodao je najboljim ponuđačima u postupku javnog nadmetanja tri lokala u centralnom gradskom jezgru. Na taj način gradski budžet će biti uvećan za milion i po evra, rekao je posle sednice Gradskog veća, zamenik gradonačelnika Niša, Miloš Banđur.

Lokali ukupne povšine od 160 kvadrata u Obrenovićevoj ulici prodati su na licitaciji najpovoljnijim ponuđačima po cenama koje su četri puta više od početne.

„Početna cena bila je 2.600 evra po kvadratnom metru, a javnim nadmetanjem stiglo se do cene od 9.500 evra i to je ušlo u nacrt gradskog budžeta“, kaže zamenikgradonačelnika Niša, Miloš Banđur.

Iznose za lokale kupci će uplatitit nakon što Skupština grada Niša potvrdi prodaju.

„Milion i po evra biće uplaćeno na račun Grada Niša i sredstva će odmah posle potvrde prodaje Skupštine grada Niša moći da se koriste“, dodao je Banđur.

Prema podacima Gradskog veća, lokal u prizemlju stambeno poslovne zgrade u Obrenovićevoj ulici br.36 prodat je preduzeću B.P.M EXPORT-IMPORT DOO Beograd za 450.000 evra, drugi lokal takođe u Obrenovićevoj ulici prodati je Zlatarskoj radnji M&M Stanimirović Niš za 670.000 evra, a poslovni prostor u istoj ulici broj 19. prodat je leskovačkim preduzetnicima odnosno STR i komisinoj firmi „DANSI“ i STR krojačko-konfekcijskog radnji „ROSSO“ za 451.000 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com