Ekonomija

Besplatna obuka u Nišu za call centar usluge

Uz podršku grada Niša i filijale Nacionalne službe za zapošljavnaje od 10. oktobra međunarodna kompanija „Netex Consulting“ obučavaće nezaposlene Nišlije, a najbolji će dobiti i zaposlenje u ovoj kompaniji. Broj polaznika nije ograničen, ali će se edukacija odvijati u grupama od po 10 polaznika i traje pet dana. Zainteresovane Nišlije se od danas mogu prijaviti i poslati svoj CV na email: akademija@netex.rs

„Netex akadmija“ je program besplatne obuke za rad u korisničkom servisu. Pokrenut je od strane međunarodne kompanije “Netex Consulting” koja je nakon Novog Sada i Zrenjanina došla i u Niš.

Kroz petodnevnu obuku koja počinje 10. oktobra zainteresovane Nišlije mogu da ovladaju veštinom poslovanja u call centru za podršku klijenata iz celog sveta. Najbolji polaznici obuke dobiće priliku i da postanu deo tima kompanije.

„Osim preko našeg maila, Nišlije se mogu prijaviti za besplatnu obuku Netex kompanije i preko Nacionalne službe za zapošljavanje. Obuka pruža mogućnost da se zaposlite u našoj kompaniji za rad u call centru ali i u drugim oblasti usluga korisničkih servisa kao što su marketing, računovodstvo, logistika. Polaznici koji prođu „Netex akademiju” dobijaju sertifikat o završenoj obuci“, rekao je Slavko Hodak iz Netex-a.

Ovaj program podržava Nacionalna služba za zapošljavanje i Grad Niš, jer kako ističu, svaka dodatna obuka povećava mogućnost pronalaženja posla. Zahvaljujući ovoj obuci međunarodna kompanije je već zaposlila stotinu građana iz Novog Sada i Zrenjanina.

„U trenutku kada je u Nišu velika nezaposlenost i kada sisitem obrazovanja ne prati tržište rada svaka inicijativa neformalnog obrazovanje je dobrodošla. Sticanje praktičnog i dodatnog znanja otvaraju mogućnost smanjenja nezaposlenosti“, rekao je gradski većnik Mihajlo Zdravković.

Konkurs je otvoren za sve građane Niša, jer nema posebenih uslova za prijavu, a biće formirane grupe od desetak polaznika. Predavači su profesionalci korisničkog servisa, logistike, transporta, internacionalne komunikacije i tehniče podrške klijentima.

„Stečena znanja i veština iz oblasti korisničkog servisa mogu da doprinesu nezaposlenim građanima da se brže zaposle kako u Netex kompaniji, tako i u bilo kojoj drugoj firmi, a uz to obuka za call operatere je potpuno besplatna“, rekao je direktor NSZ u Nišu, Boban Matić.

U Nišu je trenutno nezaposleno oko 30.000 građana koji su na evidenciji Nacionalne za zapošljavanje. Trenutno je samo Netex kompaniji potrebno 90 call operatera. Ova kompanija ima svoje poslovne jedinice u nekoliko evropskih zemalja sa sedištem u Temišvaru, a ogranak kompanije Srbije je sa sedištem u Novom Sadu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com