Društvo

Romi protestovali ispred Gradske kuće

Meštani romskog naselja Crvena zvezda kojima je, zbog duga, nešto pre više od mesec dana isključena struja protestovali su ispred Gradske kuće i pozvali nadležne da se zbog hladnog talasa koji nailazi što pre reši. U niškoj Elektrodistribuciji kažu da ugovore o isplati duga meštani naselja Crvena zvezda treba da potpišu sa EPS Snabdevanjem. Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović je, takođe, istakao da Grad nema ingerencije da reši ovaj problem, ali da će skrenuti pažnju nadležnih na njegovu alarmantnost. 

Nezadovoljni Romi koji nemaju struju već 40 dana u naselju Crvena zvezda kažu da su u mraku zbog duga oko 39 miliona dinara. Problem je u tome, kako tvrde, što je većina domaćinstava priključeno na jedno, zajednačko brojilo i da ne može realno da se kontroliše potrošnja struje.

romi„Plaćamo paušalno struju od 102 hiljade. Samo želimo da se ovaj problem reši i da živimo kao sav normalan svet“, rekli su nezadovoljni Romi dok su protestovali ispred kabineta gradonačelnika Niša.

U niškoj Elektrodistribuciji kažu da nemaju postupanja u ovom slučaju, jer nisu nadležni namaju da sklapaju ugovore o isplati duga sa meštanima naselja Crvena zvezda.

„Nalog za isključenje dao EPS Snabdevanje sa kojima Romi treba da potpišu ugovor. Više puta sam razgovarao sa predstavnicima Roma iz ovog naselja i imali smo korektne razgovore. Uputili smo ih na EPS Snabdevanje koja je nadležna u ovom slučaju. Romi su se njima obratili i dobili su odgovor da su svi jednaki ispred zakona i da svi moraju da izmire dugovanja utrošene električne energije“, rekao je direktor niške Elektrodistribucije, Boban Džunić.

Gradsko rukovodstvo primilo je Rome na razgovor i obvestilo ih da nemaju nadležnost da im pomognu, ali da će upititi apel da se njihov problem što pre reši.

„Grad Niš može da sugeriše da se problem sa strujom u naselju Crvena zvzeda što pre reši. Skrenuću pažnju nadležnima i zamoliti ih da se što pre nađe rešenje“, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com