Društvo

Pa šta ako sam dete, ja sam Continuum

Šta želimo da budemo, to ćemo i biti. Bitno je samo da verujemo, stvaramo, radimo i da se uz to dobro zabavimo. Sport ili pozorište, individualno ili timski, video ili audio. Cilj nije da zadovoljite standarde već da ih postavite, da postanete najbolja verzija sebe. To je ukratko ideja Đorđa Mihajlovića, osnivača niškog plesnog kluba „Continuum“ koji veruje da kreativne ideje kod dece i mladih ruše sve životne strahove.

Kika i Pepa su primer kako se prave šampioni. Ne samo u sportu, već i u svim ostalim aspektima života. Počele su sa trenizima kada su imale četiri i pet godina, plesale su sa decom duplo starijom od njih samih i jako brzo su izjednačile svoje predispozicije sa ostalima. Od tada iza sebe imaju uspešnu plesnu „karijericu“, a pod svojim osmehom telo koje će se razviti u prave „džedaje“, kaže lider plesne grupe „Continuum“, Đorđe Mihajlović.

Ivan Vasic KIKI I PEPA

Kika&Pepa – 10 godina ukupno, Nastup u Narodnom pozorištu Niš, Foto: Ivan Vasić

Roditelji često primete da deca u ovom uzrastu imaju osećaja za ritam, da đuskaju ispred TV-a, imaju svoju omiljenu muziku, ali retko kada preduzmu nešto po ovom pitanju jer su “previše mlada”. Ipak, usmeravanjem dece ovog uzrasta podstiče se pravilan fizički i mentalni razvoj, a takođe se mogu postaviti temelji za postizanje izvanrednih rezultata u budućnosti.

Svi polaznici plesne grupe „Continum“ znaju šta znače timski rad, scena i takmičenja“, kaže dvadesetšestogodišnji Đorđe Mihajlović, osnivač plesne grupe „Continum“ koje radi u okviru plesnog kluba „Swing“.

Iako je kao mali na inicijativu svoje majke koja vodi PK „Swing“ prvo igrao latino američke standardne plesove 2009. godine je sa 12 svojih drugova, latino plesača, formirao svoju prvu hip hop grupu pod nazivom „Flying Cirucus“.

13528348 1343731135655205 9160831620950573565 o

Kako je nastao kreativni pokret Continuum?

„Uvek težio „nebaletskim“ stilovima plesa, naročito od trenutka kada sam sa jedanaest godina bio na prvom hip hop takmičenju. Pored plesanja tanga, od 2005. godine intenzivno počinjem da igram kao „robot“ i da wow brzo i energično hip hopujem. Visio sam danima i mesecima ispred ogledala i vežbao, čak sam skidao i moonwalk Majkl Džeksona“, objašnjava ambiciozni Đorđe.

Danas ga prati 15 grupa, osam mentora i potencijalno osam budućih koreografa.

„Continuum fukncioniše po sledećem principu: Okupim gomilu dece na jednom mestu i onda ih pratim kako se razvijaju, šta vole i kakve afinitete imaju prema plesu i hip hopu. Neka deca jednostavno vole da plešu, druga da budu akrobate ili da snimaju, slikaju i prave muziku. Sa njima stvaram, kako volim da kažem, jedan kreativni pokret gde zajedno objedinjujemo ljubav prema plesu i muzici. Glavni tim Continuum-a danas čini 20 plesača“, priča nam Đorđe.

Trenutno je ova plesna grupa u najboljih 10 na svetu, o čemu svedoči rezultat koji je ostvaren u Danskoj 2013. godine. Zapažene rezultate postigli na državnim i svetskim prvenstvima u Švajcarskoj, Rumuniji, Austriji, Nemačkoj, Hrvatskoj i Makedoniji. Široj javnosti poznati su po nastupu u popularnoj emisiji „Ja imam talenat“ 2014. godine, kada su ušli u finale ovog takmičenja.

1292150 698015100226815 1214667568 o

„Rad, red, disciplina, ljubav, vera u dobro i fenomenalni rezultati. Sve su to stvari koje nas odvajaju od konkurencije. Marta 2012. godine sam pozvao poznatog londonskog plesača Tašana Mura da nam otkrije još neke tajne hip hopa plesa. On je prihvatio naš poziv i deset dana je gostovao u Nišu. Edukovao nas je i najvažniju misao koju mi je preneo je da nije bitno šta, nego kako se radi. Koreografija nam je u početku bila skromnija u odnosu na tadašnje državne prvake, ali smo rešili da nadmašimo sve i uspeli smo u tome u oktobru 2013. godine kada smo pobedili naše najveće rivale i bili smo ispred njih za čak 12 mesta. Posle toga se sve promenilo i postali smo uzor mladima“, kaže za Niške Vesti, Đorđe Mihajlović.

U prošloj sezoni Continuum je pošao u potragu za novim, budućim „super plesačima“. Potraga se uvek isplati, kaže Đorđe, jer ljudi sa jakom voljom i željom za uspehom su svuda oko nas, a ples se u takvim ljudima lako nastani i daje neverovatne rezultate. “Continuum youth oformljen je ove godine i sa sigurnošću možemo reći da su novi, mladi šampioni na pravom putu.”

14423729 10154009081653175 313748326 o

Continuum će nadživeti sve nas

„Continuum pokret će živeti i posle nas. Sada gradim i profesionalni plesni studio. Organizujemo i razne projekte i predstave kojima na zanimljiv način promovišemo uspehe našeg rada. To mi je prvi put palo na pamet 2008. godine kada sam pokušao da realizujem celu produkciju i emisiju o našem radu i plesu mladih pod nazivom Sparkijada. To će mi ostati u sećanju, jer sam tada objedino sve što sam želeo, ali nažalost nismo imali mnogo iskustva i nisu me shvatali ozbiljno jer sam bio „balavac“. Projekat nije zaživeo, ali zato jeste ovogodišnji šou u Narodnom pozorištu Big Time – Project Scoring. To su bile dve predstave koje mo realizovali maja i koja je obuhvatala reviju plesa naših polaznika, a za koje je publika mogla da glasa putem posebno kreirane aplikacije za te namene. Bio je dobar i moćan osećaj uraditi tako nešto i uz timski rad ostvariti moju ideju i san u Nišu“, ističe sa osmehom Đorđe Mihajlović.

14438977 10154009081583175 78462137 o

Big Time – Project Scooring, Narodno pozorište Niš

„Continuum“ sada vežba i priprema se za Svetsko prvenstvo 17. oktobra u Gracu, u Austriji, a za kraj intervjua poručuje mladima da ne misle da žive u lošem okruženju i da ako nešto mnogo žele, da svoje snove mogu da ostvare.

„Želim da inspirišem mlade da stvaraju, da teže svojim snovima, da budu inovativni, srećni, otkačeni i ludi kao što jesu i da budu smeli. Ove sezone nam je motiv nemojte da se plašite novih izazova, krenite u nove pobede bez straha ili haštag dont be scared. Kod  nas važi pravilo: 100% kreativnosti, 100% zabave, 100% discipline i 100% veštine“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com