Društvo

Besplatan obilazak niških muzeja na Svetski dan turizma

Svetski dan turizma obeležiće se 27. septembra 2016. širom planete, pod sloganom “Turizam za sve”, s ciljem da svi ljudi, uključujući roditelje sa malom decom, lica sa invaliditetom i starije osobe, imaju mogućnost da ravnopravno i dostojanstveno putuju i uživaju u turističkim ponudama, uslugama i okruženju. Obeležavanju Svetskog dana turizma pridružuje se i Turistička organizacija Niša.

Povodom Svetskog dana turizma Turistička organizacija Niša u saradnji sa Narodnim muzejom obezbediće besplatan ulaz u sve turističke objekte. To znači da će Nišlije, ali i svi oni koji borave u našem gradu moći bez muzejske karte moći da posete Arheološku salu, Ćele kulu, Memorijalni kompleks – Logor „12.februar“ i Arheološko nalažište Medijana.

„Pozivamo vas da posetite ove značajne kulturno-istorijske spomenike, kao i da obiđete naš punkt sa promo materijalima o gradu, koji će biti postavljen u Obrenovićevoj ulici kod Kalče, u utorak 27. septembra od 13 časova. Volonteri „Niš Greeters“ servisa pružiće svoju podršku kroz besplatan obilazak grada od 14 sati“, kažu u Turističkoj organizaciji Niša.

Svetska turistička organizacija je 1979. godine ustanovila 27. septembar kao Svetski dan turizma, jer je na taj dan 1970. godine u Meksiku usvojen statut te organizacije. Taj dan se proslavlja kao globalni osvrt na društvene, kulturne, političke i ekonomske vrednosti turizma.

Tokom obeležavanja Svetskog dana turizma u Nišu, udruženje „AzBuki“ će raditi interaktivno istraživanje na temu kulturno-istorijskog i geografskog potencijala grada Niša.

Inače, prema poslednjim podacima TON-a, turizam u Nišu je na niovu prošlogidšnjeg. Do avgusta 2016-te naš grad posetilo je 43.000 turista među kojima su bili više domaći nego strani turisti.

U Turističkoj orgaizaciji Niša do kraja godine očekuju veći broj turista zbog novih letova sa niškog aerodroma. Već se intenzivno radi na jedinstvenoj turističkoj promociji Niša u saradnji sa Ryanair-om. Kako izgleda ta promocija pogledajte na linku stranog blogera koji poziva strane turiste da posete Niš.

Ovogodišnjim planom rada Turističke organizacije predviđa se rast broja noćenja i turista za deset odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com