Kultura

Revija filmova u Niškoj Banji

Revija francuskih filmova, počinje danas u Niškoj Banji, na Maloj sceni, projekcije počinju u 18 sati.

Ovaj „Francuski filmski karavan“ namenjen je poznavaocima francuske kinematografije, ali i svima onima koji žele nešto više da saznaju o klasicima francuskog filma.

Na repertoaru su dve komedije:

Vetar u listovima

Ovu komediju, koja traje 89 minuta, režirala je Karin Tardje, a glavne uloge tumače Anjes Žaui, Deni Podalides i Žilijet Gomber. Film govori o devetogodišnjoj Rejčel, koja živi u sendviču između roditelja koji je opsedaju ljubavlju i brigom. Ona broji minute koji je dele od slobode, sve do dana kada sretne nestašnu Valeri…

Devojka sa proslave 14. jula

Ovo ostvarenje režirao je Antonen Peretžatko, a glavne uloge tumače Vimala Pons, Gregoar Tašnakian i Vensan Makenj. Hektor, koji je sreo Triket u Luvru za proslavu 14. jula, ima samo jednu stvar u mislima – da zavede devojku koja ga opseda. Najbolji način je da je odvede da vidi more zajedno sa Patorom i njenom prijateljicom Šarlot. Urnebesna komedija u kojoj francuska provincija igra svoju ulogu, zajedno sa protagonistima filma.

Projekcija počinje u 18:00 sati, a ulaz je besplatan.

Revija filmova se održava zahvaljujući odličnoj saradnji Gradske opštine Niška Banja i Francuskog instituta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com