Društvo

Klupe i TRNJE, sedi AKO možeš!

U žardinjerama na Trgu kralja Milana koje se nalaze neposredno uz klupe predviđene za odmor Nišlija, nalaze se žbunaste biljke koje imaju trnje. Građani većinom ne primećuju da im trnje  diktira sedenje povijenih leđa, ali jedan Nišlija jeste primetio. Pitanje „da li baš mora tako“, prosledio je nadležnima – preko Niških Vesti.

Primetno je da se uređenju centralnog niškog Trga poslednjih godina pristupa sa mnogo više pažnje, klupe su lepo uklopljene u ambijent, stilizovane i reklo bi se, dovoljno jake da izdrže nasrtaje huligana. I to je za svaku pohvalu jer se ,očigledno, mislilo na mnogo toga. Ali ipak, postoji nešto što treba popraviti. Niškim Vestima se javio čitalac koji je napisao:

Preki neki dan sam hteo da sednem da se odmorim i uživam u pogledu, jer nam je centar zaista lep. Bio sam neprijatno iznenađen ubodom u leđa i to kroz majicu. Onda sam primetio da svi koji su sedeli na klupima na Trgu kralja Milana, sede povijeno jer je tik uz klupe zasađeno grmlje koje ima oštro trnje. Žbunje se toliko razvilo da dobrim delom obuhvata i prostor klupa“.ZBUN

A mi smo se danas uverili i sami.

Biljke su divan ukras i zaista su lepe, ali u praksi ometaju sedenje na klupama, jer trnje „vreba“ s leđa.

Ovo je bio vox populi, na potezu su nadležni.ZBUN 2

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com