Hronika

POŽAR: Četiri osobe povređene, isključena struja u Rasadniku

Četiri osobe su povređene u požaru koji je sinoć u 23.30h izbio u stambenoj zgradi u Ulici Rasadnik br.10, potvrdila je niška policija. Požar je uništio pet stanova, a nekoliko susednih stanova je oštećeno od velike količine vode tokom gašenja požara. Zasada još nije poznat uzrok požara u ovom niškom naselju, ali kako stanari ove zgrade kažu, elektroinstalacije su stare i zbog bezbednosti stanara trenutno je isključena struja u većem delu ovog naselja.

Kako svedoci tvrde, vatra je izbila na drugom spratu koja se proširila prema krovu. Zgrada je od, kako kažu, od azbestnih ploča, što usporavalo gašenje, ali su vatrogasci uspeli da lokalizuju požar i spreče širenje vatre na susedne stambene zgrade.

Tokom intervencije niških vatrogasaca, očevici kažu da su odjekivale eksplozije, lakše su povređena dva vatrogasca, a jedna 19-godišnja stanarka sa drugog sprata je zbog dima i vatre skočila sa prozora svog stana u ciradu koju su razvukli stanari.

„Ona je zadobila opekotine prvog stepena“, potvrdio je sinoć medijima, direktor niške Hitne pomoći Slavoljub Živadinović.

14269678 10208180875292305 960193337 n

Spasioci i vatrogasci uspeli su da spasu sedamdesetdevetogodišnju staricu sa trećeg odnosno poslednjeg sprata i korpom spustili na zemlju. Ona je hospitalizovana u niškoj Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

Dežurni lekar u Urgentnom centru rekao je agenciji Beta da je starica zadobila opekotine leđa, obe ruke i delimično glave i lica.

Niška policija saopštila je jutros potvrdila da su sve četiri osobe zadobile lake telesne povrede, da je požar lokalizovan da su pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje na terenu.

14302970 10208180875252304 1362742057 n

Elektrodistribucija u Nišu je isključila struju u ovom naselju i tako će biti do daljeg tj. sve dok se ne utvrdi da je bezbedno pustiti struju.

Uzrok požara biće poznat nakon današnjeg uviđaja. Kako je zgrada je uništena već danas će biti hitnog sastanka nadležnih kako bi se obezbedio smeštaj za ljude koji su ostali bez svojih domova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com