Društvo

MORATE DA ČUJETE: Amerikanac peva “Dotak’o sam dno života” (VIDEO)

Da muzika zaista ne poznaje granice svedoči i ovaj video koji su snimili dvojica Amerikanca iz Los Anđelesa. Uz melanholične zvuke gitare, mladi Amerikanac je na besprekornom srpskom jeziku otpevao legendarnu pesmu Tome Zdravkovića, “Dotak’o sam dno života”.

Toma Zdravković bi verovatno bio ponosan kada bi mogao da čuje kako mladi Amerikanci izvode pesmu koja je ušla u antologiju srpskih, kafanskih pesama. Ovu pesmu Zdravković je prvi put otpevao 1984. godine na istoimenom albumu.  Poslednji album, “Kafana je moja sudbina”, izašao je 1990. godine, godinu dana pred njegovu smrt. Velikan srpske narodne muzike preminuo je u 53. godini života, a ovo je siguran dokaz da njegove pesme još uvek žive, čak i na drugom kontinentu. sp toma zdravkovic

Mladi Amerikanac koji peva Tominu pesmu kaže da je prvi put u Srbiji bio pre nekoliko godina i da je bio oduševljen ljudima, hranom i kulturom, a specijalno muzikom. Odlučio je da snimi nekoliko srpskih pesama, a prva koja je dotakla njegovo srce je Tomina „Dotak’o sam dno života.”

Nažalost, imena ovih momaka ne znamo, u spotu su najavili da će biti još srpskih pesama. Bravo momici, čekamo!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com