Društvo

Predato tek 37 komada oružja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sprovelo je još jednu legalizaciju oružja koja traje od 1. jula do 1. novembra ove godine. Od početka zakonske legalizacije do sada predato ukupno 37 komada raznog oružja, potvrdili su za Niške Vesti u Policijskoj upravi.

U niškoj policiji kažu da je od početka legalizacije najviše predato zahteva za pribavljanje dokumenata za legalizaciju pušaka.

Kada su u pitanju podnosioci zahteva i njihova starosna struktura, u policiji kažu da su zastupljene sve kategorije punoletnih građana.

Legalizacija traje do 1. novembra a pred sam istek roka, očekuje se i najveći broj prijava.

“Kao i u prethodnim legalizacijama građani se u početku informišu, a najveći broj podnetih zahteva za legalizaciju i predaju oružja je pred kraj predviđenog roka za završetak zakonske legalizacije. Napominjemo da je legalizacija u toku”, potvrđuju za Niške Vesti u Policijskoj upravi Niš.

Tokom zakonske legalizacije, fizička i pravna lica mogu registrovati oružje za ličnu bezbednost (pištolji i revolveri), lovačko oružje (lovačke puške i karabini), sportsko oružje (malokalibarski pištolji i revolveri, malokalibarske puške i vazdušno oružje) i konvertibilno oružje za koje ne poseduju odobrenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja.

Prethodna legalizacija sprovedena je lane, 2007. i 2003. godine.

U medijima se spominju nezvanični podaci, da je prošle godine u Srbiji pronađeno blizu 900.000 komada nelegelnog oružja.

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova jasno je napisano šta je od dokumentacije potrebno kako bi se nelegalno oružje ozakonilo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com