Društvo

Bazar zdravlja na Panteleju

Svoje zdravlje besplatno i na licu mesta, Nišlije su imale priliku da provere na četvrtom ovogodišnjem Bazaru zdravlja. U blizini pošte u Knjaževačkoj ulici organizovali su ga Dom zdravlja i Gradska opština Pantelej. Građani su tokom ove akcije mogli bez knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.

Bez zdravstvene knjižice građani su mogli da mere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, procenat masnih naslaga i da provere svoje mladeže. Kako kažu, nema čekanja i zakazivanja kao u Domu zdravlja, što je i prednost ovakvih akcija.

Ove godine organizovalo se četiri Bazara zdravlja, a kroz koje je prošlo oko 400 Nišlija.

„Dom zdravlja u Nišu već tri godine organizuje skrining preglede na maligne bolesti, pre svega karcinom debelog creva, dojke i grlića materice, a otkako radimo Bazare zdravlja odziv žena, i pacijenata uopšte, je sve veći“, kaže zamenik direktora Doma Zdravlja u Nišu, Radovan Mihajlović.

go pantelej

U Gradskoj opštini Pantele ističu da će nastaviti sa ovom praksom i da će do kraja godine biti još Bazara zdravlja.

bratimirko„Organizovaćemo ovakve akcije na različitim lokacijama kako bi svi građani sa područja Panteleja mogli da provere svoje zdravlje. Do kraja godine nas očekuju još barem četiri“, kaže predsednik opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević.

Akcije zdravstvenih pregleda na otvorenom se organizuju već sedam godina u Nišu, a koje je posetilo oko tri hiljade ljudi, napominju iz niškog Doma zdravlja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com