Društvo

Opština Pantelej izgradila rampu u Somborskoj

Na ulazu zgrade br. 61 u Somborskoj ulici postavljena je rampa za invalide, stare i iznemogla lica. Izgradnju ove kose ravni u vrednosti od 85.000 dinara finansirala je opština Pantelej.

Izgradnja rampe na ulazu zgrade u Somborskoj ulici obradovalo je Jelicu Filipović koja se kreće invalidskim kolicima.

„Meni ova rampa mnogo znači jer sam 2014. godine opersiala levu nogu, a ove godine i desnu i kretanje u invalidskim kolicima mi je otežano. Kako nije bilo sredstava da se napravi rampa na ulazu moje zgrade, dane sam provodila u kući. Sada ću moći da izađem i da idem u nabavku namirnica. Rampa će značiti i starijim licima koji ne mogu da da idu stepenicama, ali i majkama sa dečijim kolicima“, kaže Jelica Filipović, stanarka zgrade br 61. u Somborskoj ulici.

FotoPostavljanje kose finansirala je opština Pantelej iz koje naajavljuju da će osledeće godine biti još para za izgradnju ovakvih rampi. 

„U opštinskom budžetu za sledeću godinu planiramo sredstva za još 20 rampi. Ukoliko bude više novca, napravićemo i više. Zamolićemo grad i sve donatore da nam pomognu u realizaciji ovakvih projekata“, kaže predsednik opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević.

Predsednik Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom grada Niša Jordan Ivanović kaže da je na čekanju još osam zahteva skupština stanara da se i na ulazu u njihovih zgrada postave rampe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com