Ekonomija

Više od milion i po evra za infrastrukturu na jugu Srbije

Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski progres finansiraće sa milion i po evra 14 projekata lokalne infrastrukture u opštinama na jugoistoku i jugozapadu Srbije, saopštio je Evropski progres.Ukupan budžet svih projekata, uz doprinos opština u vrednosti od 336.703 evra, procenjen je na 1.843.567 evra.

Upravni odbor Evropskog PROGRES-a je na osnovu administrativne, programske i tehničke evaluacije predloga podnetih u okviru javnog poziva odobrio finansiranje projekata koji će prvenstveno poboljšati efikasnost i delotvornost sistema za vodosnabdevanje, uslove rada u školama, sportskim salama i centrima za kulturu, kao i kvalitet i dostupnost zdravstvenih i socijalnih usluga. Nekoliko projekata će dati neposredan doprinos povećanju energetske efikasnosti u lokalnim samoupravma, kao i ekonomskom razvoju kroz stvaranje boljih uslova za poslovanje.

„Razvoj infrastrukture je od ključnog značaja za unapređenje konkurentnosti programskih opština. On predstavlja preduslov za sve činioce koji neposredno utiču na razvoj – od obrazovanja do proizvodnje, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta. Tako se unapređuje ukupan kvalitet života ljudi i pruža im se mogućnost da ostanu da žive i rade u svojim sredinama“, rekao je Grem Tindal, menadžer Evropskog PROGRES-a.

Tokom implementacije odabranih projekata doprineće se unapređenju i poštovanju principa dobrog upravljanja (odgovornosti, efikasnosti, transparentnosti, učešća građana i nediskriminacije) u opštinama u kojima će se sprovoditi projekti. datoj opštini.

510 1472164197 90797832Ukupan budžet svih projekata, uz doprinos opština u vrednosti od 336.703 evra, procenjen je na 1.843.567 evra.

Opštine obuhvaćene programom – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Lista odobrenih projekata je dostupna na sajtu Evropskog PROGRES-a.

logo

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com