Društvo

Nedelja mladih u Nišu

U susret Danu mladih Grada Niša, koji se obeležava 1. septembra, Kancelarija za mlade će sprovesti različite aktivnosti, sve do 3. septembra, najavio je šef Kancelarije, Stevan Živković. Otvaranje Kluba za traženje poslova i Centra za informisanje i profesionalno savetovanje u TC „Kalča“, kao i nedavno održani humanitrani turnir u basketu tek je početak obeležavanje Nedelje mladih u Nišu, dodaje Živković.

U utorak 30. avgusta, planirane su aktivnosti u saradnji sa Psihološkim savetovalištem za studente i Udruženjem građana za razvoj socijalne i obrazovne inkluzije „Drugačiji zajedno“.

U utorak, 30. avgusta 2016. godine u Obrenovićevoj ulici na platou ispred Kalče, kod Telenora, u periodu od 12 do 15 sati, realizuje se aktivnost “Podeli osmeh” volontera Psihološkog savetovališta za studente, kada će mladi moći da rade psihološke testove i informisati se o mentalnom zdravlju.

image„Od 18h u Naserovoj ulici bb (Bivša kafana Lipov lad) – Udruženje za decu i mlade sa intelektualnim smetnjama „Drugačiji zajedno“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša poziva sugrađane da budu gosti u socijalnom klubu “Kolačić kafe“. Gosti će biti u prilici da probaju kafu i bakin kolač i druže se sa radno angažovanim mladim osobama sa intelektualnim smetnjama. Ne postoji cenovnik već gosti ostavljaju koliko su u mogućnosti“, kaže Stevan Živković.

Živković dodaje da udruženje „Drugačiji zajedno“ već nekoliko godina naporno radi na promovisanju socijalne inkluzije i trude se da ukažu na to da mladi sa Daunovim sindromom i ostalim intelektualnim smetnjama jesu deo naše stvarnosti.

Na sam Dan mladih Grada Niša, 1. septembra, biće organizovanih akcija i na Trgu kralja Milana sa početkom od 12 sati, ističe Živković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com