Društvo

NURDOR: Basketom na Panteleju prikupljeno 50

Manje od 25 miliona dinara ostalo je da se prikupi za izgradnju nove dečije hemato-onkološkog odeljenja u niškom Kliničkom centru. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka je poslednjom niškom humanitarnim akcijom, turnirom u basketu, tri na tri, prikupilo 50.000 dinara. Turnir pod sloganom „I ja se borim“ organizovali su Gradska opština Pantelej uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, Regionalng saveza, KK Naisus, Kancelarije za mlade.

25 ekipa u juniorskoj i seniorskoj kategoriji tokom ovog vikenda igralo je humanitarni basket, tri na tri. Najbolje ekipe su i nagrađene, građani uživali kako u turniru tako i u zabavno muzičkom programu na platou ispred opštine Pantelej. Uz to najvažniji i glavni cilj NURDOR-a je postignut.

„Do sada je prikupljeno25 miliona, nedostaje još toliko, ali da se sve odvija po planu, budući da je odziv građana na humanitarnim akcijama u čitavoj Srbiji odličan. Samo u poslednjih nekoliko nedelja organizovali smo tri velike akcije, pored turnira u košarci, bili smo prisutni i na Nišvilu i na Filmskim susretima. Humanitarnim basketom smo prikupili 50.000 dinara, stim da još nismo izračunali poslednje donacije koje prikupljamo ovih dana i na našem štandu“, kaže volonterka Nacionalnog udruženja roditelja obolele od rada, Ivana Stojković.

Darko i Kacar

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović i gradski većnik Branislav Kačar na terenu Doma učenika

Humanitarni turnir u basketu počeo je dan ranije na terenu Doma učenika srednjih škola na Panteleju, a završio na raskrsnici ulica Gutembergove, Dragiše Mišovića i Aleksinačke. Kroz kotizacije od 2.000 dinara košarkaške ekipe pomogle su akciji Nacionalnog udruženja roditelja obolele od raka.

NURDOR MALA„Drago nam je što je odziv odličan i Regionalni savez će i ubuduće podržavati ovakve turnire“, rekao je zamenik predsednika Regionalnog košarkaškog saveza.

U toku su radovi na prvoj fazi izgradnje hemato-onkološkog odeljenja u niškom Kliničkom centru i koji bi trebalo da budu završeni do kraja septembra. Za drugu fazu, odnosno opremanje prikupljena je polovina novca, a otvaranje novog Odeljenja planirano je za kraj 2017. godine, kažu u NURDOR-u.

„Na ovaj način pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, a ujedno i razvijamo sportski duh kod omladine. Sledeće godine ovaj turnir biće na nacionalnom nivou“, rekao je predsednik opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević.

Iz NURODR-a podsećaju da građani koji žele da pruže podršku za unapređenje kvaliteta lečenje dece mogu to učiniti slanjem poruke na 1150. Cena poruke je 100 dinara i važi za sve mreže.

TEREN

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com