U fokusu

MINISTAR PROSVETE: Prosvetari prvi na redu za POVEĆANJE PLATA!

Ministar je rekao da su prosvetni radnici oštećeni zbog drugačijeg tumačenja Zakona o radu, te da su im obračunate manje plate za jul, ali je istakao da će im u septembru taj novac biti vraćen

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da prosvetni radnici nemaju razloge za prostest i štrajk i dodaje da očekuje da već u oktobru prosvetari budu “prvi na redu” kad je reč o povećanju plata.

– Verujem da nemaju razloga za protest i štrajk, jer smo razgovarali, počeli saradnju na rešavanju problema koji se tiču zaposlenih, uključeni su u radne grupe za rasporedjivanje tehnoloških viškova, dali su 100 dana vladi i ministarstvu – rekao je Šarčević u intervjuu za “Večernje novosti”.

Ministar je rekao da su prosvetni radnici oštećeni zbog drugačijeg tumačenja Zakona o radu, te da su im obračunate manje plate za jul, ali je istakao da će im u septembru taj novac biti vraćen.

– U zbiru, reč je o 416 miliona dinara koji će im biti vraćeni. Svakog dana se bavim tim problemom, zakazao sam i sastanak sa sindikatima za utorak i mogu da obećam da će im u septembru taj novac biti vraćen – rekao je Šarčević.

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com