Kultura

Novinari nezadovoljni, OTKAZANI intervjui sa Lauševićem (VIDEO)

Ranije najavljeni intervjui sa Žarkom Lauševićem, koje su redakcije sinoć dogovorile sa članom Direkcije Filmskih susreta, danas su otkazani. Otkazivanje je izazvalo veliko nezadovoljstvo medijskih ekipa koje su više od sat i po čekale ispred kancelarije u kojoj je u isto vreme poznati glumac imao više privatnih sastanaka.

Namera da se izazove neprijatna situacija ili slučajnost, tek intervjua sa Žarkom Lauševićem za koje je nekoliko televizijskih, štampanih i on line medija čekalo više od sat vremena – nije bilo.

Nakon što je izašao iz kancelarije i saopštio da Laušević neće davati nikakve pojedinačne izjave, umetnički direktor Filmskih susreta, Vladan Živković, obrazložio je rečima da „su sva pitanja mogla da se postave glumcu i na pres konferenciji i da je za danas sve završeno“.

Ovo je izazvalo burne reakcije novinara „Niških Vesti“, „Blica“, „Novosti“, „Kurira“, TV Kopernikus“ i „Prve TV“ , koja je ove godine i generalni medijski sponzor Festivala.

Redakcijima je još sinoć slanjem SMS-ova članu Direkcije Festivala sa imenima novinara i snimatelja, obećano da će danas moći da se obrate Lauševiću pojedinačnim pitanjima u razgovoru ne dužim od 10 minuta, ali je do promene plana izgleda došlo u toku prepodneva.

Okupljeni novinari su izrazili oštar protest jer su sinoć, kada je objektivno bilo vremena za intervjue, sprečeni da ih urade , uz obražloženje da će to moći danas, odmah nakon pres konferencije, u 11 i 30.

Sinoć su ekskluzivno pravo da razgovaraju sa Lauševićem imale samo televizija „Belami“ i „City radio“, dok su svi ostali mediji praktično dovedeni u zabludu, jer im je rečeno da će to moći da urade danas.

Pometnju u Festivalskom centru i drastično odstupanje od zakazane satnice izazvali su i brojni Lauševevićevi obožavaoci koji su čekali na autograme, a u holu je mogla da se kupi i njegova „Druga knjiga“.

Živković je imao primedbe i na izveštavanje jednog medija sa festivala (drugi video), o čemu je obavestio novinarku tog medija koja je sa ostalima takođe čekala na intrevju. 

Na komentar da će nekoliko redakcija danas ostati bez Lauševića, Vladan Živković je odgovorio “Baš me briga”.

Vladan Živković je rekao da on, kao predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije i umetnički direktor Festivala „mora da brine o svom kolegi Lauševiću, o njegovom fizičkom i mentalnom stanju, jer je u Niš doputovao čak iz Amerike“ i dodao:

Ne znam sa kim ste dogovarali današnje intervjue. Rečeno je samo da će tri televizijeske ekipe moći da naprave intervju i to je već završeno.“, rekao je Živković povišenim glasom u raspravi sa novinarima, insistirajući da “nije upoznat ni sa kakvim spiskovima za intrevjue”.

Kako Niške Vesti nezvanično saznaju, u trenutku kada su medijske ekipe čekale na zakazane intervjue sa Lauševićem, u kancelariji su sa njim bili poznati niški pisac Dejan Stojiljković i direktor Nišville jazz festivala Ivan Blagojević  koji su sa poznatim glumcem razgovarali o budućoj saradnji i projektima.

Događaj u Festivalskom centru na neki način potvrdio je glasine da postoji ozbiljan sukob između rukovodstva Niškog kulturnog centra i Direkcije festivala, a da su danas medijske kuće postale kolateralna šteta tog sukoba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com