Društvo

Uskoro komunalni dan u niškim opštinama

Od septembra, svake subote na raznim lokacijama u Nišu biće organizovan „komunalni dan“, koji će omogućiti građanima da odlažu kabasti otpad i stare stvari. Saradnja JKP „Mediana“ sa gradskim opštinama je već dogovorena, a trenutno se utvrđuju prioriteti u unapređenju javne higijene na teritoriji opština Palilula i Pantelej.

Izradom programa i plana uređenja i čišćenja za sledeću godinu predviđena je bolja saradnja sa niškim opštinama kako bi zajednički poboljšali komunalne usluge i unapredili javnu higijenu u Nišu.

pantelej i mediana 2 300x240Predsednik opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević, već je najavio da će od grada tražiti da se opštini prenesu oni poslovi „Mediane“ koji nisu prevdiđeni programom.

„Tražićemo da se prenesu nama kako bismo zajedno sa Medianom angažovali dodatno ljude sa strane. Želimo da Pantelej bude čist. Veliki problem nam prave divlje depionije. Iako smo ih pre 15-ak dana čistili opet su formirane. Mi ćemo morati da postavimo kamere na tim mestima”, kaže Vasiljević.

I u Gradskoj opštini Palilula je dogovorena saradnja sa ovim javno komunalnim preduzećem.

„Na sastanku je postignuta saglasnost da centralne ulice u opštini imaju prioritet u održavanju tokom cele godine, kao i da će se nastaviti sa organizovanim odvozom smeća u 15 palilulskih sela. Ostalo je još da se konkretizuje dogovor sa stanovnicima Vukomanova i Berbatova“, kaže predsednik opštine Palilula, Aleksandar Ždrale.

Direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković najavio je i uvođenje komunalnog dana.

„Uvešćemo dan kada će građani moći da odlažu svoj kabasti otpad. Na taj način ćemo izbeći letnje čišćenje grada“, kaže Vučković.

Prema najavama Vućkovića, komunalni dan će biti uveden sledećeg meseca, od septembra svake subote.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com