Društvo

SRAMOTA! Zatvoreno “pola” grada a čekamo goste

Najpopularniji niški kafići u samom centru grada, najveći broj u Tvrđavi kao i u centralnoj gradskoj zoni zatvoreni su nekoliko dana pred “Filmske susrete” koji počinju večeras. Ugostitelji su revoltirani što je zatvaranje usledilo pred dolazak velikog broja gostiju iz drugih gradova ali i Nišlija koji će posetiti ove godine pompezno najavljivane “Filmske susrete” od kojih se očekuje da povrate staru slavu ovog popularnog festivala. Organizatori “Filmskih” revoltirani su i traže da se odloži zatvaranje dok ne prođe festival. za sada radi samo kafe na Letnjoj pozornici, ostali kafići u Tvrđavi ne.

Poreska inspekcija je poslednjih nedelju dana pojačano radila a pre dva dana i zatvorila više njih.

Niški ugostitelji su revoltirani ovakvim potezom baš pred održavanje 51. “Filmskih susreta”. Očekivali su veliki broj gostiju, a na ovaj način im je onemogućeno da rade, privređuju i od poreza ulivaju novac u gradski budžet.

Vlasnici lokala u Tvrđavi su razočarani podatkom da je zatvorena većina lokala u ovom zdanju. Neobično je to da su najrigorozniju kontrolu pretrpeli kafići u niškoj Tvrđavi, te ugostitelji sumnjaju da je nečija namera da se pokvari slika i dojam koji se stiče održavanjem predstojećeg festivala.

Ugostitelji tvrde da im se oduzimanjem prava na rad narednih dana i zatvorenim lokalima urušava posao i propada čitava sezona.

Jedan od organizatora “Filmskih susreta”, direktor direkcije “Filmsih susreta” Miroljub Jovanović nezadovoljan je situacijom na terenu.

“Sve je obeleženo crvenim trakama kao mesto zločina – onog najstrašnijeg. Ružna slika, kako za goste tako i za nas Nišlije koji ćemo narednih dana biti u Tvrđavi po čitav dan. Preko celog dana traju aktivnosti, ne samo uveče kada su projekcije. Neko ovim hoće da pokaže da je mnogo jak i bitan, nažalost stiče se mnogo ružniji utisak”, kaže popularni Mika tambura.

Ugostitelji se nadaju rešenju, ali i intervenciji gradonačelnika Darka Bulatovića koji “može” da “interveniše” i izađe u susret gostima festivala i Nišlijama, koji bi voleli da barem ovogodišnji “Festival glumačkih ostvarenja” prođe bez skandala.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com