Društvo

Niš ponosan na sportske uspehe Staše Gejo

Niš je i više nego ponosan na uspeh mlade Nišlijike, na Stašu Gejo, najbolju penjačicu Srbije. U Gradskoj kući upriličen je prijem za našu sportistkinju i na taj način su joj u ime Nišlija gradonačelnik Niša Darko Bulatović i većnik zadužen za sport Branislav Kačar izrazili zahvalnost, jer posebnim isticanjem i vrhunskim rezultatima doprinosi promociji ovog dela Srbije.

Iako je sva pažnja ovih dana usmerena na Olimpijske igre u Riju, za nišku sportiskinju Stašu Gejo sledeće Olimpijske igre mogu biti najvažnije u karijeri, jer će sportsko penjanje postati olimpijska disciplina. Staša je ove godine nastavila kontinuitet osvanjanja medalja, u juniorskoj konkurenciji gotovo i da joj nema protivnika. Osvojila je čak sedam zlatnih medalja u poslednje dve godine na juniorskim takmičenjima i titulu prvaka Evrope.

staša gejo svetska juniorska prvakinja u penjanjuStaša ima samo 18 godina i ona jeste najbolja srpska friklajmberka i među najboljima je u Evropi i svetu. Kako je istakla, u naredne četiri godine će se pripremati za Tokio i truditi se da nastavi da niže uspehe.

Ponovila sam svoj najviši uspeh na seniorskom takmičenju, peto mesto na Svetskom kupu. Biti u finalu ovog svetskog takmičenja je izvanredan osećaj, jer znate da ste jedan od šest najboljih. Kad vidite sve te ljude koji najvijaju za vas, osetite njihovu energiju kako vas guraju do vrha, ulivaju mi poverenje i samopuzdanje i onda poželite da date više od svog maksimuma, osetite da je sve moguće i postignete uspeh. Drago mi je što je moj trud prepoznat u ovom gradu, jer će mi za sledeće Olimpijske igre 2020. godine osim tročlane porodice trebati više snage i podrške do novih pobeda“, kaže Staša Gejo.

prijem 2Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović je čestitao Staši na mnogobrojnim osvojenim medaljama i istako da je Grad spreman da pomogne kako bi se odstala u svetskom vrhi i unapredila dosadašnje rezutlate.

„Posle 12 godina takmičenja, odricanja i žrtvovanja, ostvarivanja najboljih rezultata na svetskim i evropskim takmičenjima, Grad Niš u ime Nišlija izražava zahvalnost Staši Gejo na ostvarenim rezultatima koje je postigla kako za svoju porodicu tako i za ovaj Grad i za Srbije“, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Podsetimo, Staša je januara meseca izabrana za najboljeg mladog sportistu Niša. Trenutno se školuje i trenira u Sloveniji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com