Društvo

Online kriminalom opljačkan “Leoni”

Nemački proizvođač automobilskih komponenti „Leoni“ koji posluje u Nišu, Doljevcu i Prokuplju oštećen je za 40 miliona evra, koliko su, zasada nepoznata lica, online kriminalom opljčkala ovu kompaniju.

U zvaničnom saopštenju kompanije „Leoni“ se navodi da su 12. avgusta postali žrtve prevare u kojoj su nepoznata lica uz pomoć falisifikovanih dokumenata i identiteta prebacivanjem novca na račune u inostranstvu, oštetili ovog nemačkog proizvođača autokablova za oko 40 miliona evra.

Portparol kompanije nije želeo da otkriva više detalja zbog istrage koja je u toku, prenosi N1 pozivajući se na nedeljnik Fokus.

„Upravni odbor je odmah pokrenuo istragu o ovim događajima i trenutno se procenjuje materijalna šteta kako bi se pokrenuo postupak naknade od osiguranja. Slučaj smo prijavili istražnim organima, a ove kriminalne aktivnosti ne ugrožavaju naše IT podatke“, piše u saopštenju kompanije „Leoni“.

U kojoj meri će šteta uticati na projektovani godišnji neto prihod godinu, kompanija „Leoni“ u ovom trenutku ne može da proceni, navodi se u saopštenju, u kome se dodaje i da likvidnost kompanije nije značajno ugrožena i da se poslovi Leoni Grupe obavljaju prema planu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com