Društvo

UPSS: Sutra nova protestna šetnja, Bulatović: Izaći ću pred ljude

Udruženje predsednika skupština stanara (UPSS) je za sutra 18. avgusta u 18 sati zakazalo novu potestnu šetnju od Toplane do Gradske kuće. Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović kaže da će ih sačekati ispred Gradske kuće, jer to smatra svojom obavezom. On je pre dva dana prisustvovao i tribini UPSS na kojoj je bilo reči o radu Toplane i Parking servisa.

Nezadovoljni odlukom Nadzornog odbora JKP Gradska Toplana da se od Gradskog veća zatraži povećanje cene daljinskog grejanja od 20 procenata, UPSS je 15. avgusta održalo tribinu na kojoj je svoje članove upoznalo sa nedomaćinskim poslovanjem u ovom, kao i u javno komunalnom preduzeću Parking servis.

Njihovoj tribini u mesnoj kancelariji “Božidar Adžija” prisustvovao je i novi gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Bio sam na tribini, upoznao sam ljude i sa onim činjenicama koje ja znam, a oni nisu znali. Upoznali su i oni mene sa nekim stvarima, za koje sam ja, iskreno rečeno i znao, jer je u okviru mojih obaveza i nadležnosti i praćenje rada Javno komunalnih preduzeća.” rekao je Bulatović Niškim Vestima.

Bulatović je i ovom prilikom ponovio da cena grejanja u Nišu neće biti povećana, osim u slučaju da se poveća cena energenata na tržištu.

Ovo jeste donekle drugačije ponašanje u odnosu na ranijeg gradonačelnika, Zorana Perišića, koji je UPSS uglavnom optuživao “da radi u korist opozicionih političkih stranaka, a ne u korist građana”. Pregovore sa članovima UPSS oko cene daljinskog grejanja u ranijem sazivu, vodio je uglavnom Miloš Banđur koji se sada nalazi na funkciji zamenika gradonačelnika.

U četvrtak, 18. avgusta, UPSS pozvalo je svoje članove, simpatizere i nezadovoljne građane u protestnu šetnju, koja će u 18 sati krenuti od Toplane do Gradske kuće. Oni su na ovaj protest pozvali i gradonačelnika Bulatovića. Na pitanje Niških Vesti da li će se odazvati pozivu, odgovorio je:

Svi oni koji sutra budu došli ispred Gradske kuće, građani, članovi Udruženja, biće ispoštovani. Izaću ću ispred Gradske kuće i sačekaću ljude, jer oni dolaze kod mene, tako sam obavešten.

Da podsetimo, stručnjaci iz oblasti energetike UPSS već skoro dve godine tvrde da cena grejanja, umesto povećanja, mora biti niža, jer je cena gasa stabilna. Oni su upozorili gradsko rukovodstvo na takozvane nepotrebne troškove kojima se cena “napumpava”.

U pozivu na sutrašnji protest UPSS piše da će, osim o Toplani, biti reči i o poslovanju JKP Parking servis čija “usluga uklanjanja vozila košta više nego prosečna radnička plata”, a da im je jedini cilj promena dosadašnjeg ponašanja Javnih preduzeća prema svojim sugrađanima. Sutrašnjem protestu podršku je dalo i udruženje građana Nezadovoljne Nišlije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com