Kultura

Snežana Spasić: Muziciranje sa Džos uz rakijcu na pirotskom ćilimu

Poznata britanska pevačica anđeoskog glasa, Džos Stoun, ostala je još jedan dan u Nišu i taj dan je iskoristila za susret i razmenu muzičkih iskustava sa lokalnim muzičarima. Ovaj susret je bio strogo čuvana tajna, a sve je počelo od jednog mejla koji je dobila pevačica Snežana Spasić, poznata po jedinstvenom izvođenju naših etno pesama.

“Dear Snezana,
I am personal assistant to UK singer Joss Stone. Joss would love to sing a song with you…” pisalo je u mejlu koji je dobila Snežana Spasić.

Do susreta je došlo u Tvrđavi, ispred galerije Salon 77, a Snežana Spasić kaže da je to za nju bio sasvim poseban dan.

“Poseban u tome što još uvek sređujem utiske od njenog fenomenalnog koncerta. Poseban, jer sam bila u prilici da u gradu u kojem živim, sa mojim kolegama iz NAISSE izvodim pesmu koju volim, a sve to u društvu Milog Bića kojoj se, pre svega, kao pevačici, iskreno divim”, podelila je svoje impresije nakon susreta sa britanskom pevačicom.

Sa svojom grupom Naissa, ona već decenijama sakuplja i peva naše već zaboravljene izvorne pesme i kaže da je u ovom nesvakidašnjem susretu osetila povezanost i kolegijalno poštovanje.spasic

                                                                                                        Snežana Spasić

Kada sam Milo Biće (Joss Stone) ponudila da proba domaću rakiju mog oca, za nju je bilo sasvim normalno da nas dve pijemo iz iste čaše,” kazala je Spasić.

Kada sam prostrla ispred nas pirotski ćilim koji je generacijama u mojoj porodici, Milo Biće je izgovorila :”Hvala ti na prilici da ovo osetim”, izula se i do kraja dana po ćilimu hodala bosa.”

Dodaje i da je osetila nacionalni ponos kada je na zajedničkoj fotografiji podigla tri prsta u znak pozdrava, a Stounova uradila isto.

“Veoma poseban dan, jer smo Milo Biće i ja bile u prilici da zajedno mnogo lepo otpevamo jednu srpsku pesmu i da osetimo jedna drugu”, podelila je Snežana Spasić ove jake emocije sa svojim prijateljima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com