Društvo

OTKAZANO! Niš ove godine ostao bez Buregdžijade

Dani bureka ove godine neće biti održani, ova gradska manifestacija trebala je da se održi 14. put, ovog leta ona će izostati. Razlog otkazivanje je nedovoljna zainteresovanost niških pekara za ovu manifestaciju, rekao je Niškim Vestima Bratislav Vukadinović, predsednik “Unije pekara”.

Mesto održavanja je poslednjih godina bio Park “Sveti Sava” i mesto gde su se okupljali uspešniji pekari u gradu. Prošle godine na Buregdžijadi je bilo učesnika iz Makedonije i Grčke.

Prošlogodišnji podaci govore da je za nekoliko dana štandove u popularnom niškom parkiću obišlo više od dvadeset hiljada ljudi, ove godine Buregdžijade neće biti, potvrdio je za Niške Vesti Vukadinović.

“Velike pekare u Nišu su otkazale učešće i zato nema smisla da održavamo ovu manifestaciju. Neki od pekara su na odmoru, neki kažu da nemaju nikakvog interesa da učestvuju i zato smo odlučili da ovu višegodišnju manifestaciju otkažemo. Posle trinaest godina prvi put Buregdžijade neće biti krajem avgusta, kako su Nišlije navikle”, rekao je on.

Sačekaće Nišlije sledeću godinu kako bi ponovo probali specijalitete niških pekara mini burek, burek sa majčinom dušicom, burek sa bananom, burek sa kremom…

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com