Kultura

REKORD: Nišville posetilo 170

Po gruboj proceni organizatora, ovogodišnji Nišville je oborio sve rekorde, 11 bina u gradu posetilo je 170 hiljada ljudi, a koncertu Džos Stoun prisustvovalo je između sedam i osam hiljada ljudi, što je takođe rekord na Sky i Earth stejdževima, rekao je Ivan Blagojević, direktor Nišville džez festivala.

Najveću reklamu za ovogodišnji Nišville džez festival dali su stranci. Pre svega Gardian, uvrstivši ga među 10 najboljih muzičkih festivala u Evropi. Tako i ne čudi podatak da je Tvrđavu ove godine posetilo 170.000 ljudi, rekao je Ivan Blagojević, direktor Nišvilla.nisvile

Naglašavajući da je ovih dana bilo teško pronaći slobodnu sobu u niškim hotelima i hostelima i da su svi turistički kapaciteti Grada bili popunjeni do poslednjeg mesta, dodao je:

Nikada do sada nismo imali slučaj da je bilo nemoguće naći sobu za dva muzičara. Zahvaljujem se posebno Ministrastvu turizma Srbije, iz koga sam još jutros dobio poziv. Interesovalo ih je kako je prošao Nišville i kakva je bila poseta turista. Bolja nego ikada”, rekao je Blagojević na poslednjoj konferenciji za novinare.

Ove godine Nišville je Ministarstvo turizma pomoglo tri puta većim iznosim od resornog Ministarstva kulture i informisanja. Sredstva su došla i iz Ministarstva za omladinu i sport, Evropske Unije, Ambasade SAD, Francuskog instituta, a kako je Blagojević naglasio, “I grad Niš je ove godine blagovremeno uplatio svoj iznos, tako da smo se provukli kroz iglene uši, na čemu sam svima zahvalan”, kazao je.

Zahvaljujući uključivanju Radio televizije Srbije, osam koncerata je snimljeno, tako da će širi audotirijum moći uskoro da vidi programe niškog festivala i na javnom servisu Srbije.stone 1

Sinoćnji koncert britanske zvezde, koja ima 29 godina, Džos Stoun, oborio je rekord na glavnim binama, a njenom koncertu je prisustvovalo između 7000 I 8000 ljudi.

Sledeće godine moraćemo da uradimo i neke izmene da bi ovaj prostor mogao da primi i 10.000 ljudi, da povećamo broj stajaćih mesta u parteru, zaključio je Blagojević.

Iako su novinari očekivali da će se na završnom presu pojaviti i mlada engleska pevačica anđeoskog glasa, Džos Stoun, do toga ipak nije došlo zbog strogih menadžerskih pravila. Ona je sinoć u Tvrđavi održala koncert za pamćenje, a publika je bila oduševljena i njenim glasom i njenom pojavom.

Onima koji su bili u prvom redu uz binu, uspela je da izmami suze svojim dodirom, jer se spontano, tokom pevanja, saginjala do publike.ztone 2

Šta reći za kraj, Nišville 2016. je završen, živeo Nišville 2017.total stoun

                                                                                                                      Foto: Luka Radulović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com