Kultura

Bil Evans na bis

Publika u Tvrđavi je na trećoj večeri Nišvilla oduševljeno pozdravila Bila Evansa i njegove muzičare, kao i nišku grupu Eyot koji su sinoć nastupili sa prijateljima. Vilijam Bil Evans dobio je i nagradu festivala “Car Konstantin”.

Muzičari iz Amerike su sinoć svirali na bis, na zahtev publike u niškoj Tvrđavi. Bil Evans, poznati saksofonista koji je još kao dvadesedvogodišnjak nastupao sa čuvenim trubačem Majlsom Dejvisom, studirao je saksofon u klasi, takođe čuvenog Dejva Libmana.

U postavi benda koji je nastupio na Nišvillu bili su i Brajan Bejker, Dejv Anderson i Džoš Dion. Evans je svirao saksofon i klavijature, a publika je mogla da čuje i njegove vokalne mogućnosti.

Omiljeni niški bend Eyot, nastupio je sinoć sa prijateljima, vokalnu pratnju činio je deo Akademskog hora SKC-a (ženski vokali). Ovaj bend koji postoji od 2008. godine čine Dejan Ilijić, Slađan Milenović, Miloš Vojvodić i Marko Stojiljković.deki

Dejan Ilijić, klavijaturista i vođa Eyota najavio je snimanje četvrtog albuma ove grupe.

Nakon Nišvilla, u septembru putujemo u Čikago, snimaćemo u studiju jednog od svetski poznatih muzičara Stivija Albina orig/ Steven Frank Albini , koji je radio i sa Nirvanom. Već smo u pregovorima sa par najjačih izdavačkih kuća i ako sve teče po planu, pred nama je luda jesen i jedna od najuspešnijih godina za Eyot.”, rekao je Niškim Vestima Ilijić.

Eyot je pred potpisivanjem ugovora za turneju po Velikoj Britaniji, a najverovatnije putuju ponovo i u Rusiju. U planu su i koncerti u Nemačkoj i Švajcarskoj.

“Puno radimo i zaista očekujemo da toga bude sve više i više”, dodao je klavijaturista Eyota.

Poslednje večeri Nišvill džez festivala, zvezda je svakako najbolja bela soul pevačica današnjice Džos Stoun orig/ Joss Stone, čiji će koncert, po najavama organizatora trajati 90 minuta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com