Kultura

Ko svira na Welcome stejdžu?

Od ranih popodnevnih sati je na Trgu kralja Milana živo, a centrom Niša odzvanja muzika koju su ove subote svirali gosti iz Banja Luke “Duško Šobat group” i polaznici muzičke škole “By heart” iz Niša.

Jedna od 11 bina na Nišvillu nalazi se u samom centru, pored gradske česme iza Spomenika oslobodiocima Niša. Nazvana je welcome/dobrodošli, zato što morate da prođete pored nje da bi ušli u Tvrđavu.

 Koncerti obično počinju oko 18 sati, ali i tonske probe okupljaju dosta prolaznika. Duško Šobat, gitarista i vođa benda koji dolazi iz Banja Luke, rekao je da sviraju u ovom sastavu oko dve godine.dusko

Pre godinu dana izdali smo prvi album, a snimali smo u studiju kod našeg klavijaturiste. Mi sviramo muziku koja nije komercijalna, naša muzika ne zabavlja, ona je namenjena manjem broju ljudi, traži profinjeno uho”, rekao je za Niške Vesti mladi Banjalučanin.

Prvi put sviraju na Nišvillu i nisu krili oduševljenje i Gradom i Festivalom.

Pravo je zadovoljstvo svirati u Nišu, a festival je MEGA”, rekao je u žargonu Duško Šobat.

Na ovoj bini nastupaju i mlade niške snage, polaznici škole za gitaru “By heart”.

Njihovi učitelji, Dragan Milojević i Branislav Cvetković kažu da imaju oko 30 učenika i da su svi veoma talentovani. Do sada je na ovoj bini, nastupilo njih petnaestak.

Jedan od mladih gitarista je i Andrija Radulović.andrija

Gitaru učim dve godine i ponosan sam što mogu da sviram na Nišvillu,” rekao je Niškim Vestima.

Među mladim, talentovanim gitaristima ima i devojčica, a nije im bilo teško da sa svojim instrumentima poziraju za Niške Vesti. Njihovo vreme tek dolazi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com