Društvo

Preventivna zdravstvena zaštita zaposlenih

U cilju podizanja nivoa zdravlja zaposlenih, u Gradskoj opštini Palilula održana je akcija provere njihovog zdravstvenog stanja, a od septembra u saradnji sa Centrom za preventivne zdravstvene usluge Doma zdravlja nastavlja se akcija pregleda stanovništva u udaljenim paliluskim selima.

Zaposleni u Gradskoj opštini Palilula su mogli da provere nivo šećera u krvi, krvni pritisak, kao i da bez plaćanja participacije dobiju savet lekara, dijetetičara-nutricioniste, patronažne sestre.

„Osim ovakvih pregleda za zaposlene, od septembra na području Gradske opštine Palilula nastavlja se akcija pregleda stanovništva u mesnim zajednicama“, kaže predsednik opštine Palilula, Aleksandar Ždrale.

Savremeni život dikitra i brži način života, tako da su redovni zdravstveni pregledi neophodni, ističu u opštini Palilula.

„Zdravstveni pregledi moraju biti što češći, jer je stres zaposlenih sve veći. Nepravilna ishrana i nedostatak sna utiču na zdravlje zaposlenih. Cilj naše akcije je da ukažemo na važnost prevencije, a u budućim i da pružimo proveru zdravstvenog stanja našim sugrađanima bez zdravstvenog osiguranja“, rekla je Adriana Anastasov, predsednica Skupštine opštine Palilula.

U okvru ove akcije lekari su edukovali i žene za samopregled dojke uz mogućnost zakazivanja mamografije u niškom Domu zdravlja. Svi zaposleni koji su želeli mogli su da se uključe i u rad Savetovališta za odvikavanje od pušenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com