Kultura

Slike Dejana Trajkovića Deksa prvi put pred Nišlijama

U Galeriji Niškog kulturnog centra otvorena je izložba slika Dejana Trajkovića Deksa. To je njegova 27 samostalna izložba, a prva u Nišu. Izložba slika ovog akademskog slikara iz Vranja traje do 23. avgusta.

U Galeriji Niškog Kulturnog centra ljubitelji umetnosti mogu da vide dvadeset ulja na platnu akademskog slikara Dejana Trajkovića Deksa.

„Nisam mogao da odbijem poziv direktora Galerije Niškog kulturnog centra Nikole Milovanovića, iako se u svuda praktikuje da se konkuriše za samostalno predstavljanje. To je za mene privilegija“, izjavio je Trajković za portal Vranjske.

Većina slika je iz najnovijeg Deksovog ciklusa nastalih u poslednja četiri meseca.

„Milovanović je insistirao je da zidovi Galerije Niškog kulturnog centra budu oplemenjeni i slikama iz ciklusa „Lokomotive“, što znači da prati moj rad“, istakao je Deks.

13879392 10210437640926837 7658747645294966773 n

Dejan Trajković Deks, rođen je 1966. godine u Prištini. Fakultet umetnosti, na odseku za slikarstvo završio u klasi profesora Himlije Ćatovića 1993. godine u Prištini.

Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1999. godine. Samostalno je izlagao u Prištini, Požarevcu, Dragašu, Prizrenu, Kosovskoj Kamenici, Gračanici, Kragujevcu, Raškoj, Novom Pazaru, Beogradu, Pančevu,Rakovici i šest puta u Vranju.

Učesnik je više kolektivnih izložbi i međunarodnih kolonija.

Dobitnik je studentske nagrade za slikarstvo 1993. godine, nagrade „Bijenale umetnika Vranja“ 2011. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com