Društvo

Prvi zadatak je bolja organizacija manifestacija kulture

Gradski većnik za kulturu i saradnju sa gradskim opštinama u novom sazivu Gradskog veća je Jelena Mitrovski. Po obrazovanju je diplomirani ekonomista, nekada se bavila crtanjem, a sada kaže da uživa u knjigama. Na ovu funkciju postavljena je na predlog Socijalističke partije Srbije, čiji je član 22 godine.

Jelena Mitrovski, diplomirani ekonomista, rođena je 1975. godine u Nišu , gde je završila Osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment. U Direkciji za obnovu zemlje radila je kao koordinator tokom 1999. i 2000. godine, a za odbornika u Skupštini Grada Niša izabrana je 2012. godine.
Od 2012. do 2016. godine bila je predsednica Odbora za mandatno – imunitetska pitanja u Skupštini grada Niša, a na poslednjim izborima ponovo je izabrana za gradskog odbornika. Služi se engleskim i ruskim jezikom, udata je i majka jednog deteta.jelena na radnom mestu

Dužnost člana Gradskog veća zaduženog za kulturu i saradnju sa gradskim opštinama, preuzela je 11. jula. Tačno mesec dana kasnije, pitali smo većnicu šta se pokazalo kao najveći problem u kulturi Niša.

Prvi veliki zalogaj su bili Filmski susreti. Meni je drago da su u organizaciji tog Festivala već vidljivi pomaci. Ponosna sam na ljude koji su uneli nove, kreativne ideje, što vredno rade i što se vidi da će FS ove godine biti drugačiji, ” rekla je Niškim Vestima Jelena Mitrovski.

Problemi u kulturi rešavaće se “korak po korak”, a prioritet je da sve gradske manifastacije imaju bolju organizaciju.

Nišvil već ima odličnu organizaciju, 51. Filmski susreti će biti bolji, zatim slede Književna i Likovna kolonija u Sićevu i Nisomnija. Trudićemo se da bude pomaka u organizaciji svih kulturnih manifestacija iza kojih stoji Grad”, najavila je.

Mitrovski je najavila uključivanje novih ljudi, koji se preporučuju svojim radom i dobrim idejama.

Iza svake kulturne manifestacije stajaće jedna ozbiljna, promišljena organizacija i profesionalni timovi”, dodala je.

Na pitanje da li će, kao što se priča, doći do promena na rukovodećim mestima u mnogim ustanovama kulture u Nišu, većnica je za Niške Vesti rekla:

Zalagaću se da na svako mesto dođu kompetentni ljudi. Kako se analize rade za sva Javna preduzeća u Gradu, zdravstvene ustanove, tako radimo analize u ustanovama i institucijama kulture. Moram reći da su mi dosadašnji utisci u kontaktima sa ljudima iz kulture veoma pozitivni. Ima puno sposobnih i stručnih ljudi. Ni jedna odluka o smenama se neće doneti na prečac, svakoj odluci prethodiće ozbiljna analiza, jer najčešće ništa nije onako kako izgleda na prvi pogled,“istakla je.jelena m

Jelena Mitrovski je najavila i promenu Statuta Grada koja će omogućiti bolje funkcionisanje Gradske i ostalih Uprava, ali pošto će tome prethoditi Javna rasprava, misli da je još rano govoriti o tome.

Cilj je da dobijemo efikasniju Upravu, što je interes svih građana Niša,” objasnila je.

Novopostavljena gradska većnica ima nameru da bude deo svih gradskih, kulturnih manifestacija.

Trudiću se da se odazovem svakom pozivu, jer je to izraz poštovanja prema ljudima iz kulture i ne samo zato što mi je to obaveza, nego pre svega zadovoljstvo”, kazala je uz osmeh.

Jelena Mitrovski je član Socijalističke partije Srbije 22 godine. Kaže da najvećim uspehom smatra upravo to što je ostala dosledna ideji ove partije kroz decenije koje su bile teške.

Dok joj je ranije hobi bio crtanje, sada je čitanje. Čita noću i vikendima i knjige joj donose mnogo zadovoljstva.

Volim miris knjiga, ne onih u elektonskoj formi sa računara i mobilnih telefona, nego pravih knijiga u koricama”, dodala je.

Čitaocima Niških Vesti preporučila je knjigu “Katarina Velika – Portret jedne žene” , Roberta K. Mesija, koja je dobila Pulicerovu nagradu za najbolje biografsko delo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com